Aangifte inkomstenbelasting ZZP

3 manieren om je spaargeld te beleggen

Heb je het saldo van je spaarrekening flink laten oplopen in de afgelopen tijd? Wellicht is dit dan een leuk moment om wat met je spaargeld te doen. De relatief lage spaarrente maakt dat het rendement van je spaarrekening behoorlijk laag zal zijn. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om je spaargeld op een rendabelere wijze te beleggen. In dit artikel bespreken we drie van de mogelijke manier om een hoger rendement over je spaargeld te behalen. Let wel, beleggen in elk van deze mogelijkheden brengt financiële risico’s met zich mee. Wees je hier goed van bewust, voordat je spaargeld investeert.

#1: beleggen in vastgoed in Nederland

Een van de mogelijkheden die je hebt wanneer je wat met je spaargeld wilt doen, is investeren in vastgoed. Dergelijke investeringen zijn steeds interessanter geworden, nu de huizenprijzen in Nederland blijven stijgen. Zo kun je binnen een relatief korte periode een leuk rendement over deze investering behalen. Daarbij staat vooraf vast wat het rendement is, als je bijvoorbeeld voor crowdfunding kiest.

#2: investeren in cryptocurrencies

Naast de mogelijkheid om in vastgoed te investeren, kun je een investering in cryptocurrencies overwegen. Logischerwijs gaat een investering in digitale valuta met veel meer risico gepaard, dan een investering in vastgoed. Dit komt door de volatiliteit van deze digitale munten. Niet voor niets waarschuwt onder meer de AFM voor de risico’s van investeringen in cryptomunten.

#3: op de beurs investeren met spaargeld

Een derde mogelijkheid die je hebt om je spaargeld in te investeren, zijn aandelen en opties op de beurs. Hierbij hoef je niet per definitie op de Nederlandse beurs te investeren, maar kun je ook in aandelen uit het buitenland beleggen. Net als bij cryptocurrencies kun je ook met aandelen veel geld verliezen, doordat de waarde van aandelen kan schommelen.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio