Boekhoudsoftware ZZP vergelijken

Bent u als zzp’er op zoek naar een betaalbaar en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma? Er zijn verschillende boekhoudsoftware pakketten voor zzp’ers op de markt. Welke boekhoudsoftware het beste bij uw bedrijf past is afhankelijk van wat u nodig heeft. Wij hebben hieronder de beste boekhoudsoftware voor u geselecteerd. Vraag vandaag nog een gratis een proefaccount aan!

Boekhoudsoftware vergelijken voor zzp’ers

Als zzp’er wilt u niet veel tijd kwijt zijn met uw boekhouding; deze tijd kunt u niet factureren aan klanten, het is dus dure tijd. U wilt ook gewoon zo veel mogelijk met uw vak bezig zijn. Boekhoudsoftware biedt uitkomst! Maar welke software kunt u het beste kiezen? Het aanbod is groot. Daarom is het belangrijk dat u goed weet aan welke eisen uw ideale boekhoudsoftware moet voldoen. Een boekhouder kan u helpen met het maken van de beste keuze. We geven u hier alvast wat meer informatie!

Hoe ziet uw perfecte boekhoudsoftware eruit?

De boekhouding voor uw activiteiten als zzp’er is meestal niet zo complex. Boekhoudsoftware kan het u nog gemakkelijker maken. Vooral het eenvoudig kunnen invullen van uw inkomsten en uitgaven is belangrijk. Denk na over hoe u dit wilt doen. Wilt u dit bijvoorbeeld ook via een app op uw smartphone kunnen doen? De boekhoudsoftware verwerkt vervolgens de gegevens die u invoert in overzichten, die u meteen kunt gebruiken voor uw belastingaangiften, zoals de btw-aangiften. Daarna kunt u met één muisklik uw aangiften indienen bij de Belastingdienst.

Waarop letten bij boekhoudsoftware vergelijken?

Voor zzp’ers zijn bovenstaande functionaliteiten het belangrijkste. Vervolgens gaat u kijken naar welke functionaliteiten in uw boekhoudsoftware nog meer praktisch kunnen zijn. Denk hierbij aan functionaliteiten als:

  • Gemakkelijk inscannen van bonnetjes
  • Gemakkelijk facturen opstellen en versturen (klik hier voor factuur software)
  • Overzichtelijke urenregistratie
  • Bijhouden van een kilometerregistratie
  • Bijhouden van een rittenregistratie
  • Productenbeheer

Gebruiksvriendelijkheid en service

Vervolgens zijn er twee punten essentieel bij boekhoudsoftware vergelijken. Op de eerste plaats is dat de mate van gebruiksvriendelijkheid van de interface; oftewel hoe gemakkelijk kunt u werken met de software. Bij goede boekhoudsoftware moet alles zich als vanzelf wijzen. Let op of alles in begrijpelijke taal wordt aangeduid. Het volgende essentiële punt is de bereikbaarheid en de kwaliteit van de klantenservice; waar, hoe en wanneer kunt u terecht bij de klantenservice als u vragen of problemen hebt? Doe hier goed onderzoek naar en vergelijk verschillende boekhoudsoftware voor zzp’ers op deze punten.

Offline of online boekhoudsoftware?

Wat is de beste keus? Dat hangt van uw persoonlijke wensen af. Het voordeel van offline software is dat u doorgaans maar één keer een vast bedrag betaalt en u vervolgens onbeperkt van deze software gebruik kunt maken. Online boekhoudprogramma’s wordt aangeboden in de vorm van een abonnement; u betaalt een kleiner bedrag, maar de kosten komen dus wel steeds terug. U kunt dan wel rekenen op extra service, zoals gratis updates van de software. Een groot voordeel van online boekhoudsoftware is dat u overal en altijd toegang hebt tot uw boekhouding, als u maar internetverbinding hebt. U bent zo eveneens beschermd tegen diefstal of een crash; uw boekhouding staat veilig online. Vergeet niet dat u uw boekhouding verplicht 7 jaar moet bewaren; een diefstal of crash zijn geen excuus.

Boekhoudprogramma gratis uitproberen

Maak een lijst van de eisen waaraan uw boekhoudsoftware moet voldoen. Een professionele boekhouder kan u hierbij helpen en u op allerlei handigheden wijzen. Met deze lijst bij de hand kunt u vervolgens boekhoudprogramma’s vergelijken. We raden u aan om de software, voordat u hem aanschaft, eerst uit te proberen. De meeste aanbieders bieden u de mogelijkheid om de software gedurende enkele weken kosteloos uit te proberen.

Let op: boekhoudsoftware voor zzp’ers zal nooit de ervaring en expertise van professionele boekhouders compleet vervangen. Hoewel boekhoudsoftware veel voor u kan betekenen, raden we u aan om uw boekhouding regelmatig te laten controleren door een erkende boekhouder. Dan zit u altijd goed.

De beste boekhoudsoftware voor zzp’ers toegelicht

1. E-boekhouden.nl

Dit online boekhoudpakket wordt ontzettend goed beoordeeld door ondernemers en is met een 9,2 het best beoordeelde boekhoudsoftware voor zzp’ers op Trustpilot. Startende ondernemers die minder dan 15 maanden een eigen zaak runnen, mogen deze boekhoudsoftware gedurende de eerste 15 maanden van hun onderneming gratis gebruiken zonder verplichtingen. Daarnaast wordt er ook een gratis cursus boekhouden aangeboden.

2. Money Monk

De prettige boekhoudsoftware van Money Monk is 4x uitgeroepen tot het beste boekhoudprogramma, namelijk door Femke Hogema (auteur: “Financiën voor ZZP’ers”), zakelijkesoftware.com, BNR Nieuwsradio en Boekhoudbuddy.nl! Maar ook de klantenreviews van zzp’ers liegen er niet om. Deze boekhoudsoftware wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid, ook door wie weinig ervaring heeft met boekhouden. Ook de helpdesk, die altijd snel en adequaat reageert, wordt veel geprezen door de gebruikers.

3. Snelstart

Zoals de naam al zegt, kunt u met deze boekhoudsoftware snel aan de slag met uw online boekhouding dankzij een handig starterspakket. Maar ook als uw onderneming begint te groeien, dan bent u aan het juiste adres voor de nodige uitbreidingsmogelijkheden. Ook biedt Snelstart slimme oplossingen, zoals directe koppelingen met banken en partners met scan-en-herken mogelijkheden. Hier kunt u veel tijd mee besparen.

4. Moneybird

Op zoek naar een online boekhoudpakket waarmee u uw volledige boekhouding kunt organiseren? Professionele boekhouders zijn zeer te spreken over de boekhoudsoftware van Moneybird, als ondernemer kunt u eenvoudig uw boekhouder toegang geven tot uw administratie om er zo samen voor te zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld! Al meer dan 150.000 ondernemers gingen u voor. Beslist een programma waar u op kunt vertrouwen.

5. Stip-T

Dit boekhoudprogramma staat bekend om zijn no-nonsense aanpak. Het gaat om een eenvoudig klassiek boekhoudpakket in een digitaal jasje, waarmee u snel uw administratie online bij kunt houden. Iedereen kan hier gemakkelijk mee uit de voeten. Alles wat u nodig hebt, zit in dit pakket: e-facturatie, automatisch inboeken, btw-aangifte doen en urenregistratie.

6. Reeleezee

Door uw boekhouding zo veel mogelijk te automatiseren houdt u meer tijd over voor het uitoefenen van uw vak en het tevreden stellen van uw klanten. Daar kunt u het boekhoudsoftwarepakket van Reeleezee voor inzetten. Zowel het invoerwerk als de bankkoppelingen en het doen van btw-aangiften is zo veel mogelijk geautomatiseerd. Dankzij de praktische opzet van het programma en de begrijpelijke taal is boekhouden geen kunst meer.

7. Plotter

Plotter is meer dan een eenvoudig boekhoudprogramma waarmee u uw administratie kunt bijhouden. Het doet dienst als een volledig online kantoor met functies om uw interne communicatie en verkoopprocessen soepeler te laten verlopen. Kortom om uw complete organisatie efficiënter te organiseren. Facturatie, urenregistratie, klantenbeheer, takenbeheer, er zijn vele mogelijkheden zonder dat het complex wordt. U mag de boekhoudsoftware een maand vrijblijvend en gratis uitproberen.

8. Kleisteen online boekhouden

Kleisteen is een veel gekozen online boekhoudprogramma onder ondernemend Nederland. Deze aanbieder blinkt uit in optimale service, betaalbare prijzen en flexibele abonnementen. Hierdoor kunt u als startende ondernemer of als zzp’er in online boekhouding snel aan de slag met deze boekhoudsoftware. Er zijn handige boekhoudoplossingen voor kleine bedrijven en bedrijven in de groei! Daarnaast biedt Kleisteen nog extra voordelen voor administratiekantoren.

9. Visma

Visma biedt ondernemers een laagdrempelige manier om een degelijke boekhouding te voeren. De software zit prima in elkaar en de gratis app biedt uitkomst wanneer u niet op kantoor zit. Daarnaast zijn de gebruikers van Visma zeer te spreken over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de vriendelijke en behulpzame helpdesk. Kortom, een betrouwbare aanbieder van goed werkende online boekhoudsoftware.

10. My Finance

Ongecompliceerd boekhouden? Dat kan! De boekhoudsoftware van My Finance staat bekend als het ‘eenvoudigste online boekhoudprogramma voor zzp’ers’. Als zzp’er heeft u misschien het gevoel dat u overal alleen voor staat; uw werkzaamheden, klanten werven, marketing en dan ook nog de boekhouding doen? Te vaak schiet de boekhouding erbij in! Dat kunt u voorkomen door uw boekhouding eenvoudig te organiseren met de boekhoudsoftware van My Finance; dit werkt overzichtelijk en vlot.