Aangifte omzetbelasting ZZP

De aangifte van uw omzetbelasting uitbesteden

De aangifte van de omzetbelasting is een van de fiscale verplichtingen waar u als zzp’er mee te maken krijgt. U kunt er veel voordeel uit halen om deze aangifte door een bekwame boekhouder te laten doen. Hier op Boekhouder ZZP vindt u de juiste boekhouder voor de aangifte van uw omzetbelasting.

Aangifte omzetbelasting in het kort

Met de omzetbelasting wordt de btw-aangifte bedoeld. ‘Btw’ staat voor ‘belasting toegevoegde waarde’. Oftewel het gaat hier om de belasting die u als zzp’er betaalt over de omzet die u maakt. Deze belasting dient u per maand, per kwartaal of per jaar aan de Belastingdienst te betalen. Na de inschrijving van uw onderneming bij de Kamer van Koophandel ontvangt uw een bericht over hoe vaak u aangifte dient te doen. Voor de meeste zzp’ers geldt per kwartaal.

Welke tarieven gelden er voor omzetbelasting?

Hoeveel omzetbelasting u betaalt en welke tarieven er gelden zijn van verschillende zaken afhankelijk. Er bestaan bijvoorbeeld verschillende tarieven voor bepaalde goederen en diensten. We kunnen drie tarieven onderscheiden:

  • Het algemene tarief van 21%
  • Het verlaagde tarief van 6%
  • Het btw-tarief van 0%

De meeste goederen en diensten vallen gewoon onder het tarief van 21%. Het verlaagde btw-tarief van 6% is bedoeld voor essentiële goederen als voedingsmiddelen, geneesmiddelen en hulpmiddelen. Er zijn ook enkele diensten die onder dit tarief vallen. Het 0%-tarief is bijvoorbeeld van toepassing op het exporteren van goederen die worden opgeslagen in een douane-entrepot. Een professionele boekhouder kan u helemaal wegwijs maken in deze materie!

Laat geen kansen liggen

Door een beroep te doen op een professionele boekhouder voor uw fiscale verplichtingen als zzp’er, waaronder de aangifte van uw omzetbelasting, laat u geen kansen liggen. Uw boekhouder is namelijk uitstekend op de hoogte van alle fiscale regelingen en de nieuwste ontwikkelingen binnen zijn vakgebied en kan u informeren over wat van belang is voor uw onderneming. U hebt wel wat beters te doen dan u te verdiepen in de complexe fiscale wereld. Het uitbesteden van de aangifte van uw omzetbelasting biedt u als zzp’er alleen maar voordelen.

Aangifte omzetbelasting uitbesteden?

Wanneer u de aangifte van uw omzetbelasting uitbesteedt, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat alles goed gebeurt. Maar waar vindt u een betrouwbare boekhouder aan wie u deze taak kunt toevertrouwen? Boekhouder ZZP speelt als handige vergelijkingssite in op deze veelgehoorde vraag onder zzp’ers. Vergelijk daarom hier gemakkelijk online de beste boekhouders en maak uw keuze.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio