Aangifte inkomstenbelasting ZZP

Boekhouden voor de startende zzp’ers

Waar moet u nou precies op letten als u gaat starten als zzp’er als het gaat om boekhouding en administratie? Hier ga ik u in dit artikel zoveel mogelijk tips en informatie over geven, zodat u direct aan de gang kunt gaan.

Zorg voor een nette werkomgeving en administratie

Zorg allereerst voor een nette opgeruimde omgeving waar u goed kunt werken. Wanneer u geordend werkt heeft u goed zicht op bepaalde zaken en zult u effenciënter werken. Zorg er ook voor dat u de administratie regelmatig bijwerkt en dit gestructureerd doet. Hiermee voorkomt u dat u bonnetjes kwijtraakt en andere zaken vergeet. Het is dus erg belangrijk om niet te lang te wachten met de administratie en dat u het regelmatig bijhoudt in een nette omgeving met duidelijke structuur hoe u iets bewaard, invoerd en uw administratie in orde hebt.

Zorg dus voor een overzichtelijke werkplek, maar ook een overzichtelijke administratie. Zorg dat u bijvoorbeeld verschillende mappen voor post, facturen, bonnetjes en brieven hebt en dat u deze iedere week bijwerkt. Wanneer je dan besluit je administratie uit wilt besteden, hebt u alles in mappen zitten en scheelt dit u een hoop werk wanneer u dit zelf nog moet uitzoeken en bij elkaar moet ordenen. Zorg daarom dat uw administratie volledig is en bewaar ieder bonnetje dat u hebt. Ieder bonnetje is namelijk geld waard, wanneer je geen bon hebt kun je ook geen btw terugvragen en wanneer het een bon is wat met contant geld is betaald, mag u het niet aftrekken van uw winst. De conclusie is dat u vanaf het begin moet leren om uw administratie bij te houden. Dit scheelt u veel tijd met terug zoeken en als u besluit uw administratie uit handen te geven, zal dit ook kosten besparen. Vergeet ook niet dat u al uw administratie minimaal zeven jaar moet bewaren, ook als u met uw bedrijf stopt. U bent namelijk altijd eindverantwoordelijk voor uw administratie en aangiftes.

Neemt u als zzp’er een particuliere of zakelijke creditcard?

Wanneer u een startende zzp’er bent kan het in veel gevallen handig zijn om een creditcard te hebben. Betalingen van advertenties bij Google of Facebook moet je verplicht met een creditcard betalen en dit geldt ook voor veel andere zaken. Bijvoorbeeld voor buitenlandse uitgaven, het boeken van hotels en vliegtickets is het een stuk veiliger om met een creditcard te betalen. Een creditcard is dus erg handig als zzp’er.

De boekhouding is voor de meeste zzp’ers niet het leukste wat ze te doen hebben. Wanneer je een zakelijke creditcard hebt, wordt de boekhouding meteen een stuk eenvoudiger. Kosten van een creditcard zijn voor een zzp’er gelukkig laag en wanneer u een aparte creditcard hebt voor zakelijke aankopen, houdt u zakelijk en privé eenvoudig gescheiden. Lees meer bij credit-cardaanvragen.nl. Gelukkig is het steeds makkelijker om als startende zzp’er een creditcard aan te vragen. Steeds meer banken nemen zzp’ers en freelancers serieus. Toch is een creditcard geen must voor iedere zzp’er, maar een creditcard geeft u wel extra zekerheden en vele voordelen, zeker als u vaak in het buitenland komt of bij bedrijven als facebook en google advertenties koopt. Het opzeggen van een creditcard is gelukkig erg eenvoudig, mocht je er toch geen gebruik van maken.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio