Boekhouder eenmanszaak nodig
Vergelijk boekhouders in uw regio

Boekhouder eenmanszaak

Een goede boekhouding bijhouden is belangrijk als u een eenmanszaak heeft. De meeste ondernemers zijn zich hier wel van bewust, maar zien het als een verplichting voor de Belastingdienst. Het gevolg is dat de boekhouding meer tijd in beslag neemt dan gewenst en dat dit ten koste gaat van de onderneming. Voor iedere ondernemer die zich hierin herkent en hier graag wat aan wil doen is er Boekhouderzzp.com. Via ons netwerk komt u direct in contact met de beste boekhouders in uw regio.

Wat gaat u uitbesteden aan de boekhouder?

Als eenmanszaak wilt u, zeker in het begin, de kosten zo laag mogelijk houden. Verstandig en daarom kiezen veel ondernemers er voor om eerst gedeeltelijk hun boekhouding uit te besteden. Met een eenmanszaak is de boekhouding en administratie nog redelijk overzichtelijk. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de omzetbelasting in eigen beheer doen en inkomstenbelasting en opmaak van de jaarrekening uitbesteden aan een boekhouder. Belangrijk om te weten is dat een jaarrekening voor een eenmanszaak niet wettelijk verplicht is. Hierop kunt u dus ook geld besparen.

Maximaal fiscaal voordeel voor uw eenmanszaak

Misschien wel de belangrijkste reden om de boekhouding van uw eenmanszaak uit te besteden aan een deskundige boekhouder; maximaal fiscaal voordeel. Bij ons zijn boekhouders aangesloten die gespecialiseerd zijn in de fiscale regels voor eenmanszaken en zzp’ers. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u enkele aftrekposten vergeet waar u als ondernemer wel recht op heeft. Hieronder hebben we de belangrijkste aftrekposten geformuleerd.

 • Zelfstandigenaftrek
 • Startersaftrek
 • Aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk
 • Meewerkaftrek
 • Startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid
 • Stakingsaftrek
 • MKB-winstvrijstelling

Bent u op de hoogte van bovenstaande aftrekposten? Zo niet, dan is het inschakelen van een boekhouder aan te raden. Naast deze aftrekposten zijn er nog kleine fiscale regels waardoor u minder belasting hoeft te betalen. Denk hierbij aan energiekosten, telefoonkosten en reiskosten.

Heeft iedere eenmanszaak recht op deze aftrekposten?

Een veel gestelde en logische vraag. Echter komt niet iedere eenmanszaak in aanmerking voor de aftrekposten. Hieronder hebben we de voorwaarden geformuleerd waaraan u als ondernemer moet voldoen om in aanmerking te komen voor de aftrekposten.

 • U bent ondernemer voor de Belastingdienst (Zie website Belastingdienst)
 • U voldoet aan het urencriterium van 1.225 uren per kalenderjaar
 • U drijft de onderneming zelf
 • Aan het begin van het kalenderjaar heb je de AOW-leeftijd nog niet bereikt

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Laat dan geen geld bij de Belastingdienst liggen waar u recht op heeft. Schakel een deskundige boekhouder in voor uw eenmanszaak via Boekhouderzzp.com.

Vergelijk vrijblijvend boekhouders in uw regio

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om uw boekhouding van uw eenmanszaak zelf te doen. Met goede boekhoudkundige software is dit een optie, mits u handig bent met cijfers en op de hoogte van de fiscale regels voor ondernemers. Herkent u zichzelf hier niet in, dan is het verstandiger om uw boekhouding en administratie uit te besteden aan een ervaren boekhouder in uw regio. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier en ontvang binnen 24 uur de offertes van 4 boekhouders in uw regio. Vergelijk en kies de beste boekhouder. Uw aanvraag is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.