Boekhouder voor belastingen gezocht?

Hebt u als ondernemer twijfels over het hoe en wat van uw belastingaangifte? Dan kunt u dit beter overlaten aan een professionele boekhouder. Het is echt niet vreemd dat u als ondernemer niet precies weet welke regelingen er allemaal van toepassing zijn op uw situatie en waar u allemaal op moet letten bij het regelen van uw belastingzaken. ‘Maar een boekhouder voor belastingen kost geld!’ Deze kosten haalt u er gemakkelijk uit, omdat u met de hulp van een deskundige flink wat belastingvoordeel hebt, daarnaast zijn de kosten voor uw boekhouder aftrekbaar.

De raad en daad van een boekhouder

De raad en daad van een professionele boekhouder voor belastingen is essentieel voor elke ondernemer. Natuurlijk is het belangrijk dat u als ondernemer basiskennis hebt van boekhouding en belastingen, maar het is meestal onmogelijk om u uitgebreid te verdiepen in alle regelingen en handige trucs die er bestaan. Een professionele boekhouder doet dit wel; dat is immers zijn vak. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: ‘Schoenmaker blijf bij je leest.’ Om een succesvol bedrijf te runnen is het belangrijk om de juiste experts in te schakelen, die de groei van uw bedrijf stimuleren. Kortom; een boekhouder inschakelen is beslist een rendabele investering in uw zaak.

Boekhoudsoftware ZZP

Wist u dat…?

Wanneer boekhouding niet uw vak is, is het gemakkelijk om allerlei gunstige regelingen over het hoofd te zien. Wist u bijvoorbeeld dat het een goed idee is om aannemelijk te maken dat u minimaal 1225 uur per jaar aan uw zaak werkt? In dat geval hebt u namelijk recht op de zelfstandigen- en startersaftrek. U moet daarvoor wel een kloppende urenregistratie bijhouden. Elk uur dat u aan uw zaak werkt dient u te registreren; ook die lunchafspraak telt mee en de uren dat u hebt zitten brainstormen over een nieuwe marketingcampagne! Uw boekhouder voor belastingen kan u tips geven om ervoor te zorgen dat u een goede urenadministratie bijhoudt en kunt profiteren van de zelfstandigen- en startersaftrek. Of wat dacht u van het gebruikmaken van de algemene heffingskorting en de arbeidskorting?

Uw boekhouder ziet niets over het hoofd

Een boekhouder kan met zijn uitgebreide inzicht, kennis en ervaring ervoor zorgen dat u nooit te veel belasting betaalt. Als ondernemer kunt u een beroep doen op allerhande aftrekposten, maar welke aftrekposten zijn dat allemaal. Uw boekhouder voor belastingen bekijkt graag uw specifieke situatie en kan u adviseren over welke aftrekposten allemaal van toepassing zijn. Dat is heel belangrijk, want: hoe lager uw winst, hoe minder belasting u hoeft te betalen. Denk onder meer aan de telefoon- en internetkosten, de aanschaf van een computer voor uw zaak, kantoorbenodigdheden, eventuele reiskosten, etc. Let op: het is wel belangrijk dat u kunt aantonen dat u deze kosten hebt gemaakt, dus bewaar altijd de bonnetjes.

Hoe zit het met privé- en zakelijke kosten?

Zeker als zzp’er gebruikt u mogelijk bepaalde zaken zowel privé als zakelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een auto of energiekosten als je thuiswerkt. U kunt in sommige gevallen een klein gedeelte van de btw terugkrijgen van uw privéauto en ook de energiekosten zijn voor zzp’ers die thuiswerken gedeeltelijk aftrekbaar. Uw boekhouder voor belastingen is een ware specialist die u hier alles over kan vertellen. Interesse in de hulp van een goede boekhouder? Vraag dan hier direct online gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere boekhouders in uw regio.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar