Boekhouder voor vrije beroepen

Vind hier uw boekhouder voor vrije beroepen

Valt uw zelfstandige activiteit onder de vrije beroepen, dan bent u hier op de juiste plek voor het vinden van een boekhouder voor vrije beroepen. Maar wat is eigenlijk precies een vrij beroep? Zijn er speciale regels voor de boekhouding voor zelfstandigen met een vrij beroep? En vooral hoe vind ik een boekhouder voor vrije beroepen op wie ik kan vertrouwen en die bij mij in de regio werkzaam is? We kunnen u hier beslist van dienst zijn.

Wat zijn vrije beroepen?

Een vrij beroep uitoefenen betekent dat u persoonlijk wordt ingehuurd vanwege uw individuele professionele kwaliteiten. Het kan hierbij gaan om artistieke kwaliteiten of academische kwaliteiten. U mag dus niet zomaar een ander in uw plaats de werkzaamheden laten uitvoeren. Daarnaast worden vrije beroepen op zelfstandige basis uitgeoefend. Dit betekent dat het beroep voor eigen rekening en risico wordt uitgeoefend.

Boekhoudsoftware ZZP

Onder vrije beroepen vallen dus beroepen waarvoor bepaalde vereiste kennis en een vooropleiding voor nodig is. Vaak gaat het om beroepen op het gebied van intellectuele dienstverlening. Denk aan de diensten die makelaars, notarissen en advocaten leveren, maar daarnaast kunnen ook beroepen als huisarts, kunstenaar en architect als vrij beroep uitgeoefend worden.

Regels voor vrije beroepen

Voor zelfstandige die een vrij beroep uitoefenen gelden er grotendeels dezelfde verplichtingen als voor elke andere ondernemer. Tot voor 1 juli 2008 hoefden vrije beroepen zich niet verplicht in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Nu is dat wel gewoon verplicht. Er wordt ook nog weleens gedacht dat een beoefenaar van een vrij beroep altijd een zzp’er is, maar dat is een misvatting. Als beoefenaar van een vrij beroep kunt u gewoon personeel in dienst nemen. Dit betekent wel meer boekhoudkundige verplichtingen. Een andere misvatting is dat ervoor vrije beroepen minder regels bestaan. Integendeel, de vrije beroepen worden juist streng gereguleerd door de overheid én door beroepsorganisaties. Dit is vooral om de kwaliteit te controleren.

Wat komt er allemaal kijken bij de boekhouding?

Ook als beoefenaar van een vrij beroep bent u verplicht om een overzichtelijke boekhouding bij te houden. Vergeet ook niet uw fiscale verplichtingen. Vindt u de boekhouding en fiscale zaken maar lastig? Of kost het u veel te veel tijd om daarmee bezig te zijn? Dan helpen we u hier met het vinden van een boekhouder voor vrije beroepen. Het is sowieso verstandig om zo nu en dan de expertise van een professionele boekhouder in te roepen. Hiermee voorkomt u boetes, u wordt op de hoogte gehouden van eventuele veranderingen in de regelgeving en uw boekhouder weet alles over hoe u zo min mogelijk belasting betaalt.

Wat kan een boekhouder voor mij betekenen?

Hier een korte opsomming van enkele van de vele taken die een boekhouder voor u uit kan voeren:

 • Verwerken van uw administratie
 • Opstellen van de btw-aangiften
 • Verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting
 • Bijstand en vertegenwoordiging bij fiscale controle
 • Periodieke rapporteren
 • Fiscaal advies en bijstand
 • Begeleiding bij aanvraag kredieten en subsidies
 • Begeleiding personeelsbeleid en -administratie

Boekhouder voor vrije beroepen gezocht

Wat verwacht u van uw boekhouder? U kunt altijd vrijblijvend het gesprek aangaan met een boekhouder voor vrije beroepen om samen te bekijken wat er nodig is. Meer weten? Dan kunt u hier gemakkelijk online gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van meerdere boekhouders voor vrije beroepen in uw regio.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

 • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
 • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
 • Direct inzicht in de kosten
 • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio