Boekhouding software voor een eenmanszaak

U gaat uw eigen eenmanszaak starten! In het begin brengt dit veel onzekerheid met zich mee. Gaat mijn zaak wel goed lopen? Hoeveel ga ik verdienen? En een andere belangrijke vraag; Hoe ga ik mijn boekhouding organiseren? In het geval van een eenmanszaak kunt u als ondernemer veel zelf doen. Zeker als u kiest voor de juiste software. We geven u hier meer informatie en tips over boekhouding software voor een eenmanszaak.

Ik kan mijn boekhouding toch ook in Excel doen?

Hoewel u veel boekhoudkundige taken zelf kunt doen, wilt u als gepassioneerd ondernemer natuurlijk hier niet te veel tijd mee kwijt zijn. U wilt zich het liefst op uw vakgebied storten. Goede boekhouding software kan u daarbij helpen. Hoe zit het met boekhouden in Excel? Dat kost veel meer tijd en is veel omslachtiger, dan de praktische boekhouding software die er tegenwoordig bestaat. Een ander nadeel van Excel is dat u altijd zelf voor goede back-ups moet zorgen bij een computercrash, een aanval van een virus of diefstal. Kiest u bijvoorbeeld voor online boekhouding software, dan is uw boekhouding altijd veilig.

Maar ik weet helemaal niets van boekhouding software

Dat hoeft ook helemaal niet! Dat is juist het mooie eraan; de formules die u nodig hebt voor uw boekhouding zitten in de software verwerkt en worden automatisch uitgevoerd. Ook worden ze steeds automatisch geactualiseerd, zodat u altijd bij de tijd bent. U hoeft maar een minimaal aantal handelingen uit te voeren om uw boekhouding steeds mooi op orde te hebben. Dit zorgt voor veel tijdsbesparing. De boekhouding software voor eenmanszaken is zo ontwikkeld dat alles zich als vanzelf wijst. U kunt dus veel zelf doen. Hebt u toch vragen of hulp nodig, dan kunt u hier altijd een beroep doen op een erkende boekhouder die u weer op weg helpt.
Boekhoudsoftware ZZP

Boekhouding software eenmanszaak

Welke boekhouding software kan ik het beste kiezen? Dat is ook zo’n vraag waar een erkende boekhouder u het beste bij kan helpen. Er bestaan boekhouding software pakketten die speciaal gericht zijn op eenmanszaken. De verplichte invoervelden en het taalgebruik zijn perfect afgestemd op eenmanszaken en ondernemers met weinig kennis van boekhouden. Er is speciale aandacht voor functies die vooral voor eenmanszaken essentieel zijn, denk aan:

  • Gemakkelijk urenregistratie bijhouden
  • Snel en gemakkelijk facturen versturen
  • Eenvoudig betalingsherinneringen versturen
  • Snelle koppeling met uw bank
  • Snelle koppeling met Belastingdienst
  • Snel btw-overzichten opvragen
  • Snel jaaraangifte opvragen
  • Snel winst-verliesrekening opvragen
  • Advies over aftrekposten

Wat als mijn onderneming snel groeit?

Is in dat geval mijn boekhouding software nog up-to-date? Veel boekhouding software is zo uitgevoerd, dat u ook als u snel groeit, u nog steeds prima met deze software uit de voeten kunt. Houd hier in ieder geval rekening mee bij uw keuze voor boekhoudsoftware. Veel boekhouding software voor eenmanszaken bieden ook overige functies aan als buitenlandse belastingregels, salarisadministratie, grootboekrekeningen en dergelijke. Vind hier gemakkelijk een erkende boekhouder die u op weg kan helpen met het organiseren van uw boekhouding en die u kan adviseren over geschikte boekhouding software voor eenmanszaken.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar