Gratis boekhoudsoftware vergelijken voor zzp’ers

Voordat u met uw eigen ZZP zaak kunt gaan verdienen, zult u eerst de nodige investeringen moeten doen. Allemaal kosten die u liever niet zou hebben. Er zijn een aantal dingen waarop u kunt besparen, bijvoorbeeld op het organiseren van uw boekhouding. In plaats van dure boekhoudsoftware kunt u overwegen om gebruik te maken van gratis boekhoudsoftware. We geven u hier een aantal suggesties.

Boekhoudprogramma´s gratis alternatieven

Bent u een kleine zelfstandige (zzp’er), dan kan het in sommige gevallen een optie zijn om uw boekhouding bij te houden met een spreadsheet in Excel. U kunt dan eenvoudig een template opmaken en vervolgens hierin uw boekhouding bijhouden. Een andere gratis mogelijkheid is om uw boekhouding via het gratis Google Docs te organiseren. Deze opties bieden het voordeel dat ze gratis zijn en dat u uw boekhouding geheel naar eigen inzicht kunt organiseren. Bedenk echter wel dat als uw bedrijf begint te groeien u ook met veel meer boekhoudkundige rompslomp te maken krijgt, waardoor deze opties niet meer voldoen. Bovendien kosten deze alternatieven vaak wel meer tijd. De speciale online boekhoudsoftware werkt efficiënter en sneller.

Online boekhoudsoftware gratis?

Er bestaat ook online boekhoudsoftware die gratis beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan open source software pakketten. Dit zijn softwarepakketten waar grote groepen programmeurs een bijdrage aan leveren en die de software gratis aanbieden. Dit soort pakketten zijn altijd up-to-date, omdat er continu vernieuwingen worden doorgevoerd. U kunt dan zelf de updates downloaden. Daarnaast zijn er ook nog andere soorten gratis boekhoudsoftware beschikbaar, die vooral geschikt zijn voor zzp’ers en kleine zelfstandigen met een klein aantal overzichtelijke opties. Maar ook als u op zoek bent naar professionelere en uitgebreidere boekhoudsoftware zijn er gratis opties.

Boekhoudsoftware voor advocaten

Boekhoudsoftware gratis uitproberen

Heeft u zelf enige kennis van boekhouden en wilt u hier echt wat kosten op besparen, dan kan gratis boekhoudsoftware een goed idee zijn. Maar kiest u toch voor nog meer gemak en zekerheid? Of ziet u dat uw onderneming binnen korte tijd flink zal uitbreiden? Dan kunt u beter voor andere professionele online boekhoudsoftware kiezen. Veel aanbieders van professionele boekhoudsoftware bieden u eveneens de mogelijkheid aan om de software een tijdlang gratis uit te proberen. De periode waarin de boekhoudsoftware gratis is, kan per aanbieder verschillen. Bij sommige aanbieders is dit 1 maand, bij andere 3 maanden en soms wel langer dan een jaar. Vaak bestaan er speciale regelingen voor startende ondernemers.

Waarop letten bij boekhoudsoftware kiezen?

Het aanbod aan boekhoudsoftware is erg groot, dus het is voor veel ondernemers lastig om de juiste keuze te maken. Tijdens het gratis uitproberen van de software is het goed om erop te letten of u gemakkelijk:

  • … zelf facturen en offertes kunt opstellen;
  • … via een app facturen kunt laten herkennen;
  • … de btw-aangifte kunt opmaken en versturen vanuit uw boekhouding;
  • … uw boekhouding kunt koppelen aan uw bank, kassa, webshop, etc.;
  • … rapportages kunt opvragen en raadplegen.

Een ervaren boekhouder die gewend is om met diverse systemen te werken, kan u hierover adviseren. Ga samen op zoek naar welke boekhoudsoftware het beste aansluit op uw situatie en waarmee u het beste kunt samenwerken met uw boekhouder.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar