Boekhoudsoftware met jaarrekening

Ondernemer worden heeft veel mooie kanten. Maar er zit ook een schaduwzijde aan; de boekhouding! De meeste startende zzp’ers en mkb’s hebben hier weinig verstand van en weinig ervaring mee. Een van de onderdelen van uw boekhouding is de jaarrekening. Wat is dat ook alweer? Waar dient het toe? En hoe zorg ik dat ik aan het einde van het jaar mijn jaarrekening mooi op orde heb? Vind hier gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware met jaarrekening; boekhouden wordt ineens een stuk gemakkelijker.

Wat is een jaarrekening?

De jaarrekening is een uitgebreid financieel rapport van uw zaak. Voor veel bedrijfsvormen is dit verplicht, voor zzp’ers is dat niet het geval. Ofschoon het toch slim kan zijn om ook als zzp’er een jaarrekening op te stellen voor een beter inzicht in de cijfers van uw bedrijf. In het jaarverslag wordt de balans met toelichting en de winst- en verliesrekening en een jaarverslag over dat jaar opgenomen. Uw jaarrekening dient altijd perfect aan te sluiten op uw administratie en alle bijbehorende boekstukken; denk aan bonnetjes, facturen en bankafschriften. Veel ondernemers laten deze complexe klus over aan een boekhouder. Maar wist u dat u ook gemakkelijk veel zelf kunt doen?

Boekhoudsoftware met jaarrekening

Wanneer u gebruikmaakt van goede en overzichtelijke boekhoudsoftware is het een stuk gemakkelijker om rapporten als de jaarrekening op te zetten. U kunt nu heel eenvoudig uw facturen en bonnetjes invoeren, zonder belangrijke zaken als debiteuren en crediteuren of solvabiliteit en liquiditeit door elkaar te halen. Met enkele muisklikken kunt u allerlei rapporten uit uw boekhouding tevoorschijn ‘toveren’. Als kleine zzp´er kunt u bovendien uw boekhouding betrekkelijk eenvoudig houden. We raden u aan om eerst een goede boekhouder bij de hand te nemen, die u kan helpen met het vinden van de juiste boekhoudsoftware met jaarrekening. Uw boekhouder kan u helpen om te leren werken met het programma en u waar nodig bijstaan met adviezen en het uitvoeren van de nodige controles.

Boekhoudsoftware voor advocaten

Voorkom fouten met goede boekhoudsoftware

Veel startende ondernemers denken dat ze hun boekhouding in het begin wel gewoon eenvoudig in een Excel-sheet kunnen bijhouden. Dat is bovendien ook nog eens gratis. Er zit wel een grote ‘maar’ aan; het is namelijk via Excel ook heel gemakkelijk om fouten te maken in uw boekhouding. Zeker als starter kunt u dan al snel de weg kwijtraken in uw boekhouding, waardoor u straks het risico loopt op problemen met de Belastingdienst. Zo kan uw in eerste instantie zo eenvoudige en gratis boekhouding alsnog een duur grapje worden. Bovendien kost boekhouden in Excel meer tijd, dan met boekhoudsoftware.

Hulp nodig bij boekhoudsoftware met jaarrekening vinden?

De grote vraag die nu oprijst, is; ‘Waar vind ik de beste boekhoudsoftware voor zzp’ers met jaarrekening?’ Wie even googelt ziet algauw door de bomen het bos niet meer. Het aanbod aan boekhoudsoftware is zeer groot. Voorkom dat u straks vastzit aan een onhandig en duur boekhoudpakket door het advies in te winnen van een professionele boekhouder, die veel ervaring heeft op dit gebied. U vindt hier gemakkelijk een boekhouder in uw regio door hier contact met ons op te nemen.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar