Boekhoudsoftware voor bouwsector

Elke sector heeft zijn eigen boekhoudkundige uitdagingen, dat geldt ook voor de bouwsector. Er bestaat geen standaard boekhoudsoftware die voor elke sector en voor elke ondernemer perfect geschikt is. Bent u op zoek naar boekhoudsoftware voor de bouwsector, dan moet u gaan kijken naar welke functionaliteiten voor u echt belangrijk zijn. Dit doet u het beste in samenspraak met een erkende boekhouder met expertise en ervaring binnen uw sector. Hier helpen we u graag verder met de beste adviezen voor boekhoudsoftware voor de bouwsector.

Boekhoudsoftware waar iedereen wijs uit kan

Hoewel het altijd verstandig is om een erkende boekhouder voor uw onderneming in te schakelen, blijft het goed om toch ook zelf uitstekend wegwijs te zijn in boekhouding. Er bestaan enkele goede boekhoudprogramma’s voor de bouwsector waarmee ook niet-boekhouders goed uit de voeten kunnen, dankzij de begrijpelijke taal, logische functies en optimale gebruiksvriendelijkheid. Met wat korte instructies en aanwijzingen van uw boekhouder kunt u er vervolgens tijdens uw dagelijkse bezigheden zelf mee aan de slag. Indien gewenst, houdt uw boekhouder steeds een oogje in het zeil en voert de nodige controles uit.

Belangrijke functies boekhoudsoftware

Bij het kiezen van boekhoudsoftware voor de bouwsector is het belangrijk dat de veelgebruikte basisfuncties gemakkelijk door uzelf te gebruiken zijn. Denk hierbij aan de volgende functies:

Facturering
U wilt binnen no-time een factuur kunnen opstellen en versturen. Ook het gemakkelijk kunnen opvolgen van facturen is belangrijk.

Voorraadbeheer
U wilt te allen tijde inzicht hebben in wat er op voorraad is en u wilt met één oogopslag kunnen zien of u binnenkort bestellingen moet doen.

Materieelbeheer
Een goed materieelbeheer is essentieel voor het soepel verloop van uw bouwprojecten.

Urenregistratie
Het is belangrijk dat u voor elk project de uren nauwkeurig bijhoudt. Met deze handige functie hoeft dit niet veel tijd en moeite te kosten.

Bankkoppeling
Wanneer het mogelijk is om uw boekhoudsoftware aan uw bank te koppelen scheelt dit weer heel wat stappen in de boekhouding, waardoor u sneller en effectiever kunt boekhouden

Elektronische btw-aangifte
Via deze functie kunt u eenvoudig de relevante informatie uit uw boekhouding inlezen in een btw-aangifte en deze elektronisch naar de Belastingdienst verzenden.

We brengen u hier gemakkelijk in contact met een boekhouder die u hierover het fijne kan vertellen. Uw boekhouder helpt u met het kiezen van de juiste boekhoudsoftware en helpt u om hier gemakkelijk en snel mee te leren werken.

Boekhoudsoftware vergelijken accountantskantoor

Boekhoudsoftware voor de bouwsector: projectbeheer

Als er één functie belangrijk is in boekhoudsoftware voor de bouwsector, dan is het wel projectbeheer. Bij de projecten die u aanneemt, komt steeds heel wat kijken als het gaat om boekhouding. Denk aan de verkoop- en aankoopdocumenten, offertes, tekeningen, prijzen, rapportages en wat al niet meer. U wilt alles goed per project bij kunnen houden, zeker als er regelmatig meerdere projecten tegelijk lopen of elkaar overlappen. Om steeds een goed overzicht te kunnen houden per project is een goede boekhoudsoftware voor de bouwsector met een geavanceerde functie ‘projectbeheer’ onmisbaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over handige boekhoudsoftware voor de bouwsector, zodat u zeker weet dat u de beste keuze maakt voor uw onderneming? Laat u dan adviseren door een professionele boekhouder die bekend is binnen uw branche. Neem hier contact met ons op voor gratis en vrijblijvende offertes, zodat u meerdere boekhouders in uw regio kunt vergelijken.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar