De voordelen van een goede boekhouder

We weten allemaal dat een goede boekhouder uw bedrijf laat staan of vallen. Bij het ontbreken van een goede boekhouder zal u nooit weten of die ene investering van 10.000 euro het waard was of waarom u telkens weer in financiële problemen dreigt te komen. Door een goede boekhouder weet u precies waar en hoeveel geld ergens heen gaat, zodat u bij slechtere maanden weloverwogen keuzes kan maken waar de focus moet liggen. Over het algemeen zorgt een goede boekhouder voor rust in het hoofd.

Geld management

Een goede boekhouder zorgt voor het geld management van u bedrijf. Ze zetten werkelijk alles op papier en kunnen daarmee een bedrijfsbudget creëren. Hierdoor krijg u inzicht in de precieze stortingen en betalingen van u bedrijf. U krijgt dus inzicht in elke euro van u bedrijf. Hiermee creëer u tenslotte ook waarde voor u bedrijf als u het wil verkopen.

Beslissingen

Een goede boekhouder helpt u bij het maken van bepaalde beslissingen. Het biedt mogelijkheden om geld te verdienen en problemen te verminderen. Stel dat uw bedrijf in problemen komt, dan kan een boekhouder aantonen om bepaalde factoren van u bedrijf te elimineren, waardoor er ineens 2000 euro vrij komt. Het kan u ook inzicht geven om te focussen op het verkopen van de donkergroene stoelen in plaats van de rode stoelen. Ten slotte kan een goede boekhouder helpen bij het verkrijgen van leningen. Door een goede boekhouding krijgen geldschieters direct inzicht in u bedrijf, waardoor ze gemakkelijker tot een beslissingen kunnen komen.

Belastingvoordelen

Voor veel bedrijven is het lastig om te voldoen aan alle wetgeving voor belasting. Het is belangrijk dat u bedrijf aan al die wetgeving voldoet, zodat u niet in de problemen komt. Aan de andere kant kan het u natuurlijk ook een hoop geld opleveren. Bij belastingen kan u denken aan loonbelasting, omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Risico-reducerende voordelen

Een goede boekhouder zorgt ervoor dat er snel fraude en verduistering bij u en u bedrijf kan worden gedetecteerd. Natuurlijk wil u hier niet over nadenken, maar u moet uzelf wel kunnen indekken. De kans bestaat namelijk altijd dat het u overkomt. Als uw boekhouder goed is dan speurt hij vrij snel verdachte transacties op. Elke euro kan worden controleert en daarmee komt u niet voor verrassingen te staan. Wel moet u uw boekhouder zo nu en dan controleren op zijn werk, want ook daar kan het misgaan.