Facturen verkopen, hoe werkt het?

Veel ondernemingen hebben moeite om openstaande facturen van klanten zo snel mogelijk betaald te krijgen. De liquiditeit op orde houden is erg lastig, terwijl de liquiditeit enorm belangrijk is voor een gezonde boekhouding. Door facturen te verkopen weet u zeker dat de betaling binnen 24 uur geregeld is. Maar hoe werkt deze handige oplossing nu eigenlijk? In dit artikel geven wij uitleg.

Zoals ieder goed idee werkt het heel simpel en transparant. Je verkoop de factuur aan bijvoorbeeld FactuurVoldaan, vervolgens betalen zij binnen 24 uur deze factuur. Het bedrijf waaraan u de factuur hebt verkocht verhaalt vervolgens het factuurbedrag bij de klant, hiervoor wordt een vast percentage tussen de 4% en 6% in rekening gebracht.

Boekhoudsoftware voor advocaten

Voordelen van factuur verkopen
Het factuurbedrag binnen 24 uur ontvangen is natuurlijk een enorm voordeel van het verkopen van uw factuur. Natuurlijk heeft dit ook enorme invloed op het verbeteren van de liquiditeit van jouw onderneming. Meer voordelen zijn:

Vlotte betaling
Als ondernemer maakt u het waarschijnlijk niet vaak mee dat factureren binnen 24 uur betaald worden. Dit kunt u nu wel realiseren en u kunt zelfs dezelfde dag nog de betaling ontvangen.

Het is betaalbaar
De vergoeding per factuur is tussen de 4% en 6%, dit zorgt ervoor dat de service voor iedere ondernemer betaalbaar is. De kosten zijn erg transparant, waardoor u nooit voor verrassingen komt te staan.

Bepaal zelf welke facturen u wilt verkopen
Het is niet verplicht om alle facturen te verkopen. U kunt zelf bepalen welke facturen u wel of niet verkoopt. Bijvoorbeeld vaste klanten die altijd netjes op tijd betalen kunt u natuurlijk prima zelf factureren, zo hoeft u daarvoor geen vergoeding voor af te staan.

Gemakkelijk in gebruik
U kunt gemakkelijk en snel met enkele klikken uw facturen verkopen. Het kost weinig tijd en vervolgens hoeft u niet meer om te kijken naar de betalingen van debiteuren. Na het toevoegen van de facturen ontvang je binnen 24 uur de betaling.

Meer informatie ontvangen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u graag gebruik maken van deze dienstverlening? Dan is het altijd raadzaam om eerst te overleggen met uw boekhouder of accountant. Uiteraard kunt u via de website van FactuurVoldaan alvast vrijblijvend informatie inwinnen.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar