Welke apps mag u als zzp’er niet missen?

Tegenwoordig bestaat er voor alles wel een appje. Ook voor zzp’ers zijn er talloze handige apps te vinden. Denk aan apps die u helpen om snel een parkeerplek te vinden in een drukke stad waar u een belangrijke afspraak hebt, een app die al uw social media accounts structureert, een app die u helpt met uw urenadministratie of zelfs uw boekhouding. Er zijn van die apps die u, als u ze eenmaal ontdekt heeft, niet meer wilt missen. Daarom hebben we hier enkele handige apps voor zzp’ers voor u op een rij gezet.

1. Rittenregistratie apps

Het is als zzp’er belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle uren en kosten die u aan uw werk besteedt, zeker wanneer u veel onderweg bent. Een rittenregistratie app is dan onmisbaar. Een voorbeeld van een dergelijke app is de Easy Rit Registratie app voor iOS en Android. Deze app is ontwikkeld volgens de normen van de Belastingdienst en het is ook mogelijk om gemakkelijk via deze app uw gegevens te exporteren naar uw boekhouder zzp. Een ander voorbeeld is de rittenregistratie app COEN. Deze app registreert uw kilometers en u kunt ze gemakkelijk toewijzen aan klanten of projecten. Ook met deze app kunt u de gegevens eenvoudig exporteren om ze bijvoorbeeld naar uw boekhouder te sturen.

Boekhoudsoftware ZZP

2. Parkeer apps

Elke zzp’er die veel op pad moet, kent het wel: parkeerstress! Het is niet altijd gemakkelijk om in een drukke en onbekende stad snel een parkeerplek te vinden. In dat geval is de Park-line app een betrouwbaar maatje voor u. De app helpt u om gauw de dichtstbijzijnde parkeerplekken te vinden. Daarnaast werkt de app als uw eigen parkeermeter. Via de app start u gemakkelijk een parkeeractie vanaf uw smartphone. U ontvangt dan maandelijks een factuur met de parkeerkosten. Het voordeel hiervan is dat u altijd alleen maar betaalt voor de daadwerkelijke tijd dat u hebt geparkeerd. U betaalt dus nooit te veel.

3. Social media apps

Social media is voor de meeste zzp’ers hun belangrijkste marketinginstrument. Het kost wel heel wat tijd en moeite om al die social media accounts bij te houden en om een goed overzicht te bewaren. Ook daarvoor bestaan apps die u hierbij kunnen helpen. Een veelgebruikte app door zpp’ers is Hootsuite. Met deze app kunt u de berichten die u wilt plaatsen gemakkelijk over een langere periode inplannen. Verder geeft de app ook een duidelijk overzicht van de statistieken van uw social media accounts, zodat u daar op tijd op kunt inspelen.

4. Notitie apps

Wat is een zzp’er zonder notitieblok! Hoewel er nog steeds heel wat mensen zweren bij het ouderwetse papieren notitieblokje, kan een moderne zzp’er eigenlijk niet zonder een praktische notitie app. Een aanrader op dit gebied is de app Evernote. Met deze app kunt u zowel tekst als foto’s opslaan. Verder maakt u via deze app ook gemakkelijk handige to-do-lijstjes. Wanneer u via deze app een notitie aanmaakt, is het direct op al uw apparaten beschikbaar. Of herkent u dat, dat u met uw handen aan het stuur zit en er u iets belangrijks te binnen schiet? Dan biedt de app Dragon Dictation uitkomst. Via deze app spreekt u gewoon teksten in die omgezet worden in een notitie.

5. ZZP-urenregistratie en administratie app

De boekhouding bijhouden kan op allerlei manieren, onder andere met behulp van een app. De ZZP Admin app is de eerste Nederlandse app met uitgebreide functies voor zzp’ers om hun uren te registreren en hun administratie bij te houden. U kunt via deze app ook gemakkelijk nieuwe klanten of projecten registreren, uw facturen versturen en ervoor zorgen dat u alle nodige informatie op een rij hebt staan voor uw btw-aangifte. De app is gemakkelijk en overzichtelijk in het dagelijks gebruik.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar