Herkenbare frustraties voor ondernemers

Een deel van de ondernemers is ooit het ondernemerschap gestapt om uitdagingen aan te gaan. Deze uitdagingen zijn dan ook een wezenlijk onderdeel van het runnen van een eigen onderneming. Hoewel de uitdagingen soms tot flinke frustraties kunnen leiden, zorgt het overwinnen van deze uitdagingen voor extra energie, tevreden klanten en een grotere winst. Maar wat zijn die frustraties nu precies? Daarover leest u in dit artikel meer.

Wet- en regelgeving

Nederland staat toch wel bekend om de wirwar aan wetten en regels. Het is dan ook de nummer één frustratie voor ondernemers. Het voldoen aan de wet- en regelgeving neemt flink wat tijd in beslag, terwijl het eigenlijk niet of nauwelijks iets oplevert. Sterker nog, wanneer dit niet goed wordt nageleefd kost het juiste alleen maar geld en die kosten kunnen enorm oplopen. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe privacywetgeving die in 2018 is ingegaan. Als ondernemer is er op dit gebied simpelweg geen ontkomen aan.

Administratie

Net als wet- en regelgeving hoort het er gewoon bij: het bijhouden van de administratie. Het wordt door veel ondernemers als een vervelende klus gezien, maar het vormt wel een essentieel onderdeel van de onderneming. Met een goed bijgehouden administratie houd u het overzicht over de financiële situatie van uw bedrijf en weet u hoe het er voor staat op het gebied van openstaande rekeningen. Al deze bezigheden zorgen ervoor dat u minder tijd over hebt voor wat u echt leuk vindt: het runnen van je onderneming.

Niet-betalende klanten

Als ondernemer heeft u altijd wel te maken met klanten die te laat of zelfs niet te betalen. Hierdoor mist u de liquide middelen om aan uw eigen betalingsverplichtingen te voldoen. U kunt hier op inspringen door het aanvragen van een zakelijk krediet. Los daarvan kost het extra energie en tijd, omdat u hier vaak zelf actief achteraan moet gaan, om uw klanten alsnog te laten betalen.

Achterblijvende winst

Iedere ondernemer heeft hetzelfde doel: winst maken. Hiervoor moet je vaak investeringen nodig, waar uw allereerst winst voor nodig hebt. Wanneer dit minder is dan gehoopt, is het moeilijker om deze investeringen te doen. u kunt natuurlijk hierop inspelen met het aanvragen van een zakelijke lening, maar hierover betaalt u natuurlijk wel rente.

We moeten natuurlijk niet vergeten dat het ondernemerschap ook ontzettend veel leuke dingen met zich meebrengt en dat de frustraties slechts een beperkt deel vormen. Het ondernemerschap levert voor een groot deel van de ondernemers energie op, omdat ze bezig kunnen zijn met wat ze zelf écht leuk vinden.