Hoe u als startende ondernemer kan besparen op de kosten

Om een eigen bedrijf te beginnen is heel wat lef nodig. Het is altijd maar de vraag hoeveel omzet u gaat maken en hoeveel winst er uiteindelijk overblijft. Bedrijven bestaan in deze tijd veel minder lang dan voorheen. Vaak doordat ze teveel kosten en te weinig winst maken. In dit artikel zal worden beschreven hoe u als startende ondernemer veel geld kan besparen. Het huren van een kantoorruimte, boekhouden, besparen op de loonkosten staan in dit artikel centraal.

Het huren van een kantoorruimte

Een kantoorruimte is een enorme kostenpost voor ondernemers. Bedrijfspanden zijn vaak duur en hierdoor is het lastig om een geschikte kantoorruimte te vinden. Als startende ondernemer is dit al helemaal lastig. Als u ZZP’er bent en u dus alleen werkt is het ideaal om thuis te werken. Hierdoor hoeft u niet een extra bedrag te betalen en bespaart u zo duizenden euro’s per maand. Natuurlijk is de kans wel groot dat je zakelijke afspraken hebt met andere bedrijven. Het is dan niet heel prettig om dit vanuit huis te doen. Dit komt niet heel professioneel over. U kan er voor kiezen om alle afspraken te doen bij de andere partij. U kan er echter ook voor kiezen om een kantoorruimte te huren voor een dag, een week of een maand. Zo’n kantoorruimte is vaak van alle gemakken voorzien. Het is wel noodzakelijk dat de kantoorruimte die u huurt makkelijk te bereiken is met openbaar vervoer en auto. Hou er dus rekening mee dat de kantoorruimte die u huurt vlakbij de snelweg en een busstation of treinstation is.

Boekhouden

Boekhouden wordt door veel ondernemers gezien aan het minst leuke van ondernemen. U bent er vaak lang mee bezig en deze tijd zou u liever willen steken in andere werkzaamheden. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om het boekhouden uit te besteden. Dit kost echter wel heel veel geld. Als u geld wil besparen is het daarom beter om dit zelf te doen. Er zijn veel programma’s te gebruiken waardoor het boekhouden een stuk makkelijker gaat. Hierdoor bent u geen dagen kwijt aan het boekhouden en kan u snel weer verder met andere werkzaamheden. Deze programma’s kosten een klein bedrag per maand, maar besparen vooral heel veel tijd.

Besparen op de loonkosten

Loonkosten is bij veel ondernemingen de grootste kostenpost. Om te besparen op de loonkosten kunt u een aantal dingen doen. Allereerst kan u ervoor kiezen om geen mensen in dienst te nemen. Hierdoor betaalt u niet veel loonkosten. Een andere manier is om stagiaires in dienst te nemen. Dit kost vaak maar een paar honderd euro per maand en dit is een stuk minder dan een normaal salaris. Een stagiaire kost echter wel veel tijd. Als u deze tijd hebt en iemand graag iets wil leren is het verstandig en zeker aan te raden om een stagiaire in dienst te nemen.

u kan dus veel geld besparen op huur van een kantoorruimte, boekhouden en loonkosten. Dit kan u zomaar honderden tot duizenden euro’s per maand schelen.