Laat als ondernemer geen belastingvoordeel liggen!

Het duurt niet lang meer voordat de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting weer gedaan moet worden over het jaar 2017. Het is belangrijk om alles wat hierbij komt kijken niet tot het laatste moment te bewaren. Als zzp’er hebt u beslist veel andere zaken aan uw hoofd. Toch is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Diverse onderzoeken wijzen uit dat veel zzp’ers belastingvoordeel laten liggen. Vaak uit onwetendheid. Dat is jammer! Zorg dat u komend jaar dit voordeel niet laat liggen.

Belastingaangifte uitbesteden een goed idee?

Veel zzp’ers zijn ontzettend goed in hun vak, maar hoe zit het met uw ondernemerskwaliteiten en uw kennis van boekhouding en belastingen? Daar schort het nogal eens aan! Het is ook geen gemakkelijke taak om uw belastingaangifte zelf te doen. Veel zzp’ers hebben niet door dat ze heel wat aftrekposten over het hoofd zien of hebben geen kennis van de voordelige ondernemersregelingen die er bestaan. Het is altijd een goed idee om uw belastingaangifte eens door een deskundige boekhouder te laten controleren. Hiermee voorkomt u dat u meer belasting betaalt dan nodig is.

Boekhoudprogramma ZZP

Wat u als zzp’er moet weten…

De belastingaangifte die doen we wel even tussen de bedrijven door! Zo lijkt het bij veel zzp’ers te gaan, zonder veel aandacht voor wat echt van belang is. Wist u dat u als zzp’er uitstel kunt aanvragen voor uw belastingaangifte? Hebt u zich goed verdiept in alle aftrekposten die voor u gelden? U weet natuurlijk alles over de middelingsregeling en de kleine ondernemersregeling? Of wat dacht u van de suppletieaangifte? Uiteraard hebt u een goed overzicht van alle toeslagen waar u recht op hebt? Ook bent u er vast altijd 100% zeker van dat u uw belastingaangifte foutloos invult? Begint het u al te duizelen of bent u ineens toch niet meer zo zeker van uw zaak? Schakel dan een professionele ZZP boekhouder in die u over al deze zaken perfect kan inlichten!

Denkt u ook aan uw zzp pensioen?

Als ondernemer bent u niet alleen verantwoordelijk voor uw eigen inkomen, maar straks ook voor uw pensioen. Schuif deze verantwoordelijkheid niet voor u uit, want anders kunt u straks op uw oude dag voor onaangename verrassingen komen te staan. Nu aandacht besteden aan uw pensioenopbouw, betekent niet dat u nu veel hoeft in te leveren. Sterker nog, er bestaan pensioenregelingen voor zzp’ers die fiscaal heel aantrekkelijk zijn. Laat deze kansen niet liggen. U kunt anders duizenden euro’s mislopen! Onderzoek liet in het verleden al zien dat veel ondernemers geen weet hebben van deze mogelijkheden.

Uit een onderzoek van ZZP Pensioen bleek een tijdje terug al dat maar 15% van de ondervraagde ondernemers zijn kennis over pensioenregelingen als ‘goed’ beschouwde. Maar liefst 70% was niet of nauwelijks op de hoogte van de jaarruimteregeling voor ondernemers. Deze regeling stelt u in staat om een bedrag opzij te zetten voor het opbouwen van een stukje extra pensioen. Uit het onderzoek bleek dat maar 29% van de ondervraagden een beroep deed op deze regeling.

Slim ondernemen nu en voor de toekomst

Slim ondernemen nu en voor in de toekomst doet u beter niet alleen. Slim ondernemer betekent onder meer dat u deskundigen inschakelt op die gebieden waar uw kennis en ervaring tekortschieten. Ben u ervan bewust dat u met een goed geordende boekhouding en correct ingevulde belastingaangiftes onnodige boetes voorkomt. Een boekhouder die over uw schouder meekijkt of die uw belastingaangiftes verzorgt, kan ervoor zorgen dat u geen aftrekposten mist, zodat u nooit te veel belasting betaalt. Daarnaast is het voor de gemiddelde ondernemer bijna niet te doen om voortdurend op de hoogte te zijn van alle (veranderende) fiscale regelingen en trucjes waarmee men fiscaal voordeel kan behalen.

Maar wat kost een ZZP boekhouder?

U zult zien dat u het voor de kosten niet hoeft te laten om een deskundige boekhouder in te schakelen! Een goede boekhouder loont! Niet alleen neemt uw boekhouder u veel zorgen uit handen, u zult ook veel geld besparen. U betaalt nooit te veel belasting, boetes van de Belastingdienst zijn verleden tijd en uw boekhouder kan u adviseren over gunstige pensioenregelingen voor ondernemers. Wilt u weten wat een ZZP boekhouder u gaat kosten? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere ZZP boekhouders bij u in de buurt! Maak er meteen werk van, want voor u het weet is het weer tijd om uw belastingaangifte te regelen!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar