Tips voor als u een freelancer bent

Werken als freelancer heeft veel voordelen. U kan bijvoorbeeld zelf veel dingen bepalen zoals de werktijden etc. Het is belangrijk dat u voor uzelf een aantal principes hanteert waaraan jij u houdt, zodat u altijd productief blijft. Natuurlijk kunt u ook advies inwinnen bij verschillende bedrijven die u helpen bij zaken rondom freelancen.

Zorg voor een goede werkruimte

Ga niet elke keer naar een druk café om daar u werk uit te voeren. Zoek naar een rustige plaats waar u in alle rust kan werken en u werk kan uitvoeren. Zorg dat u op de plaats alles te u beschikking hebt om u werk goed uit te voeren, zo maak u van elke dag een productieve dag

Hulpmiddelen

Kijk eerst naar wat voor soort apparatuur u nodig hebt om u bedrijf te runnen. Heb u genoeg aan een smartphone of moet u ook een laptop hebben? Gelukkig kan u met veel gratis abonnementen u in het begin uit de voeten maken, zodra u winst binnenkomt kan u investeren in het upgrade van die pakketten

Bepaal uw uren

Zorg dat u afspraken met uzelf maakt over de tijden die u werkt en probeer uzelf hier ook aan te houden. U houdt hiermee u productiviteit op pijl en het zorgt voor succes.

Zoek een niche

Kijk vooral niet te breed als freelancer. Kijk goed naar waar de vraag ligt en speel hier op in. Pitch jouw expertise aan diegene en haal u eerste opdracht binnen.

Durf nee te zeggen

U moet u zelf als freelancer een beetu kunnen beschermen tegen veeleisende klanten of als het even te druk wordt. Kijk dus goed wat u zelf aankan om een burn-out te voorkomen. Zo blijf u op de lange termijn het gelukkigst. We zien vooral dat zzp’ers in de zorg en in de bouw vaak teveel werk op zichzelf nemen.

Krijg kennis over recht

Het is belangrijk om uzelf vertrouwd te laten raken met juridische kwesties. Zo hoeft u niet telkens naar een advocaat om u bij te staan bij het ondertekenen van een contract. Als u eenmaal bekend bent wat er precies in uw contract staat, scheelt dat behoorlijk in de juridische kosten. Maar ook beschermt u uzelf ermee, want een van de grootste risico’s is dat de opdrachtgever niet betaald. Via de artikel hopen we dat we u wat meer kennis hebben gegeven hoe u succesvoller wordt als freelancer.