Vaste lasten en omzetverlies door corona? Vraag TVL aan!

Ondernemen is door de coronacrisis een nog grotere uitdaging geworden. Dacht u dat u uw boekhouding steeds goed onder controle had? Dan heeft de coronacrisis dit mogelijk in de war gestuurd! Een dergelijke situatie had niemand verwacht. Veel ondernemers hebben het zwaar te verduren. Daarom zijn er hulpmaatregelen ontwikkeld. Misschien hebt u al gebruikgemaakt van de TOGS? Nu is er een nieuwe maatregel, namelijk de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Waar kan ik op rekenen als ondernemer?

Het zijn vreemde tijden die de realiteit van veel ondernemers diepgaand hebben veranderd. U hebt met veel inspanning een zaak opgebouwd, uw levenswerk, maar dat staat nu te wankelen. Als ondernemer zit u natuurlijk niet stil en gaat op zoek naar oplossingen. Op welke kosten kunt u besparen? Welke nieuwe initiatieven kunt u starten? Hoe organiseert u uw financiën en fiscale verplichtingen? Boekhouder zzp laat u niet in de steek. Hier vindt u up-to-date informatie. Of laat u adviseren door een ervaren boekhouder zzp. Dan weet u precies waar u op kunt rekenen als ondernemer!

Wat zijn de nieuwste steunmaatregelen voor ondernemers?

Er is veel gaande en elke dag zijn er weer nieuwe berichten over besluiten en maatregelen. In de beginperiode van de coronacrisis was daar de TOGS maatregel, oftewel de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren. Ondernemers die direct schade hadden van de maatregelen, die door het kabinet werden genomen om het coronavirus te stoppen, ontvingen eenmalig € 4.000. Onlangs werd deze regeling stopgezet. De corona-ellende is echter nog niet voorbij. Daarom is er een nieuwe steunmaatregel voor ondernemers, de TVL. Deze regeling loopt van 1 juni tot 30 september 2020.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Hoewel de TOGS regeling is geëindigd, zijn er nog steeds bedrijven binnen diverse sectoren die moeite hebben om hun hoofd boven water te houden. Dat geldt onder andere voor ondernemers binnen de horeca, recreatie, kermissen, evenementen, podia en theaters, sportscholen, sauna’s en wellness centra. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers en met minimaal 30% omzetverlies kunnen nu een beroep doen op de TVL. Zij ontvangen afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies een subsidie. Ze ontvangen minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Om in aanmerking te komen voor de TVL dient uw bedrijf minimaal € 4.000 aan vaste lasten te hebben. Het gaat daarbij om doorlopende vaste lasten, zoals:

  • Huur
  • Pacht
  • Onderhoud
  • Verzekeringen
  • Vaste leasecontracten
  • Afschrijvingen apparatuur
  • Abonnementen

De kosten die niet onder deze regeling vallen zijn bijvoorbeeld loonkosten en variabele kosten. Voor steun voor het betalen van de loonkosten, bestaat nog steeds de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid, afgekort NOW.

Kunt u wel wat hulp gebruiken?

Maakt u al gebruik van de TOGS regeling, dan kunt u ook gewoon een beroep doen op de TVL regeling. Let op, want de TOGS gaat niet vanzelf over in de TVL, daar zult u zelf een aanvraag voor moeten indienen. Kunt u in deze moeilijke tijden wel wat hulp gebruiken? Neem dan hier contact met ons op en maak kennis met deskundige boekhouders zzp in uw omgeving!

Meer informatie over de TVL regeling vind je hier

Advertentie
Auto leasen voor zzp