Waarom mobiele urenregistratie echt een uitkomst is

Misschien maakt u al gebruik van online software om uw urenregistratie bij te houden en te verwerken. Maar heeft u ook al van mobiele urenregistratie gehoord? Mobiele apps voor urenregistratie worden steeds vaker door ondernemers gebruikt. De mobiele variant heeft dezelfde functionaliteiten als de PC variant, alleen is hij daarnaast makkelijker te gebruiken via een smartphone. Dit maakt het mogelijk om onderweg, op verschillende locaties en wanneer u maar wilt de urenregistratie app te gebruiken. In dit artikel bespreken wij uitgebreid alle voordelen van een mobiele urenregistratie.

Altijd bijhouden

Het grootste voordeel van een mobiele urenregistratie app is dat u het overal kunt bijhouden. U bent niet afhankelijk van uw kantoor, maar kunt ook gewoon onderweg of op andere locaties uw uren bijhouden. Iedereen heeft tegenwoordig internet op zijn of haar telefoon en kan eenvoudig een app downloaden. Urenregistratie apps zijn dus heel nuttig voor projecten buiten het kantoorpand. Ook wanneer u als zzp’er veel onderweg bent is het echt een uitkomst.

Boekhoudsoftware ZZP

Overal bijhouden

Omdat de urenregistratie app via op uw telefoon portable is, kunt u ook overal uw uren bijhouden. Zo kunt u flexibel werken in verschillende werkomgevingen. Het idee van conventionele werkplekken is tegenwoordig achterhaald, omdat flex- of remote werken steeds gebruikelijker is. Steeds meer bedrijven omarmen deze manier van werken. Met een mobiele urenregistratie hoeft u niet alleen op kantoor, maar kunt u ook onderweg of thuis aan de slag.

Automatisch in- en uitklokken

In- en uitklokken kan tegenwoordig ook via uw mobiel. Met de huidige urenregistratie apps kunt u elke activiteit documenteren en instellen. U hoeft als u de app opent alleen op ‘start’ of ‘stop’ te drukken en het wordt voor u bijgehouden. De app maakt vervolgens rapporten van uw tijdsbesteding op een dag. Ook zijn er apps die ‘context bewust’ zijn. Met deze functionaliteit kunnen gps coordinaten uw precieze locatie matchen aan een klant in uw systeem. Wanneer u dus op de locatie van uw klant aankomt, wordt u automatisch ingecheckt en ontvangt u daar een notificatie van. Vertrekt u weer, dan checkt het systeem u weer uit. Hierdoor heeft u de urenregistratie altijd op orde.

Real-time data beschikbaar

Een van de grote voordelen aan mobiele urenregistratie is dat u met zo’n app op de seconde nauwkeurig uw urenverantwoording bijhoudt. Ook kan zo’n applicatie real-time data aanleveren. Dit biedt u de mogelijkheid om weloverwogen strategische beslissingen te nemen. In één oogopslag ziet u aan welk project werkt, welke uren zijn gedocumenteerd en wat de voortgang van verschillende projecten is. Ook kunt u regelmatig updates ontvangen om betere onderlinge communicatie en verantwoording onder werknemers te realiseren. Dit biedt de gelegenheid om vragen te stellen of direct een beroep te doen op werkzaamheden die vertraging oplopen.

Conclusie

Via een mobiele app uw uren bijhouden biedt veel voordelen. U kunt op elk moment van de dag en op diverse locaties uw uren bijhouden en inzien. Dit maakt u onafhankelijk van een werkplek en kunt u op verschillende locaties uw werk doen. U kunt automatisch in- en uitklokken en hebt beschikking tot real-time data. Deze voordelen bieden u de mogelijkheid om uw uren beter bij te houden en geven daarnaast meer inzicht in de gewerkte of benodigde uren.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar