Waarop letten bij uw ZZP boekhouding?

Zzp’er zijn brengt veel voordelen met zich mee. Vooral de vrijheid en de flexibiliteit van het zelfstandig ondernemerschap spreekt veel mensen aan. Alleen de boekhouding is voor de meeste zzp’ers een grote last. Gelukkig zijn er ook in uw omgeving veel goede ZZP boekhouders aan wie u deze taak kunt uitbesteden. Toch blijft het wel belangrijk om zelf enige basiskennis te hebben van boekhouden. Lees hier waar u op moet letten bij het opzetten van en ZZP boekhouding.

Belang van een goede ZZP boekhouding

Op de eerste plaats is een goede boekhouding belangrijk voor uzelf, zodat u op elk moment een goed beeld hebt van de financiële situatie van uw onderneming. Zo kunt u op tijd ingrijpen mocht dat nodig zijn. Maar daarnaast is een goede ZZP boekhouding ook van belang voor de Belastingdienst. Uw boekhouding moet altijd volledig zijn en moet gemakkelijk te controleren zijn. Ook moet u zich houden aan regels voor het bewaren van uw financiële gegevens. U hebt voor uw administratie bijvoorbeeld een bewaarplicht van zeven jaar. Wanneer u zich niet aan de regels van de Belastingdienst houdt kunt u behoorlijke boetes krijgen.

Boekhoudprogramma ZZP

Het opzetten van uw boekhouding

Het opzetten van uw boekhouding begint met het aanvragen van een btw-nummer en het openen van een zakelijke bankrekening. De volgende stap is het opstellen van een urensysteem. Daarna gaat u van start met uw administratie. Het doen van de administratie bestaat grotendeels uit het verzamelen en archiveren van gegevens. Denk hierbij onder meer aan de volgende gegevens:

  • Facturen
  • (Kassa)bonnen
  • Bankafschriften
  • Offertes
  • Contracten
  • Reiskosten
  • Belastingaanslagen

Een boekhouder ZZP kan u helpen met het opzetten van een overzichtelijk systeem voor het archiveren van deze gegevens of met het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor uw onderneming. Wanneer u uw boekhoudgegevens geordend aflevert aan uw boekhouder zal hij minder tijd kwijt zijn met uw boekhouding. Dit betekent een lagere rekening van uw boekhouder.

Uw ZZP boekhouding uitbesteden?

Voor de meeste zzp’ers is het een echte aanrader om de boekhouding uit te besteden aan een boekhouder. Dit betekent dat u meer tijd overhoudt om u bezig te houden met uw vakgebied of het werven van nieuwe klanten. Uw zzp boekhouder houdt u eveneens op de hoogte van nieuwe regels en wetten. Dat is weer een hele zorg minder. Wat kost een ZZP boekhouder? U komt er zo achter door hier online gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen van ZZP boekhouders in uw regio. Vergelijk en bespaar aanzienlijk op de kosten van uw boekhouder!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar