Wanneer is loonadministratie uitbesteden interessant?

Vind je de loonadministratie van je bedrijf doen een tijdrovende en ingewikkeld taak? Dan kun je ervoor kiezen om dit uit te besteden, bijvoorbeeld aan Het SalarisKantoor. Maar wanneer is het interessant om je loonadministratie uit te besteden aan een professioneel administratiekantoor? Lees het in dit artikel.

Loonadministratie: zelf doen of uitbesteden

Een loonadministratie, ook wel salarisadministratie genoemd, is volgens de wet verplicht voor ondernemers met personeel. Je kunt dat zelf doen, maar uitbesteden kan ook een interessante optie zijn.

Het zelf bijhouden van je salarisadministratie vereist vakkennis. Het is namelijk vrij ingewikkeld. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe je bruto- en nettoloon berekeningen maakt, aangifte loonheffingen indient en jaaropgave opstelt. Verder is het natuurlijk ook enorm belangrijk om op de hoogte te zijn van sociale en fiscale wet- en regelgeving. Deze regels veranderen voortdurend.

Bijhouden van de salarisadministratie

Zelf de salarisadministratie bijhouden is niet alleen erg ingewikkeld, maar ook tijdrovend. Deze taak moet maandelijks gebeuren, waardoor deze taak iedere maand weer gedaan moet worden. Dit kost je als ondernemer enorm veel tijd. Tijd die je waarschijnlijk veel liever in je onderneming steekt. Tijdsbesparing is dan ook een van de redenen waarom veel ondernemers hun loonadministratie uitbesteden.

Wanneer uitbesteden?

Voor iedereen met een bedrijf met tussen de 10 en 50 werknemers is het uitbesteden van de salarisadministratie enorm interessant. Als je bedrijf kleiner is, dan is het uitbesteden vaak relatief iets duurder. Veel administratiekantoren rekenen voor bedrijven tot 10 medewerkers een vaste prijs voor hun diensten. Als je bijvoorbeeld slechts 6 medewerkers hebt, betaal je voor 10. Pas vanaf 10 medewerkers betaal je bij de meeste administratiekantoren een meerprijs per loonstrook of persoon.

Als je affiniteit hebt met boekhouden, dan kun je natuurlijk ook overwegen om zelf de loonadministratie voor je bedrijf te doen. Met een klein aantal medewerkers is dat op zich nog wel te doen.