Welk uurtarief kan ik als zzp’er vragen?

Een van de lastige kwesties waarmee u als zzp’er te maken krijgt, is het uurtarief dat u moet vragen. Wat is een eerlijk tarief voor uw diensten? Met welk tarief slaagt u erin om aan het einde van de maand voldoende inkomen te verdienen? U wilt niet te veel vragen, want daarmee kunt u potentiële klanten afschrikken. Maar vraagt u te weinig, dan kunt u zichzelf in de problemen brengen. We bieden hier meer inzicht in de tarieven op de zzp-markt.

Schommelende uurtarieven zzp’ers

De uurtarieven van zzp’ers worden sterk beïnvloed door de marktwerking, dus door vraag en aanbod. Onlangs bleek uit een onderzoek van Hoofdkraan.nl dat de uurtarieven van zzp’ers die werkzaam zijn binnen de marketingbranche flink zijn gedaald. Marketingspecialisten die in 2013 nog 62 euro per uur rekenden, vragen nu 48 euro per uur. Dit betekent een daling van 23%. Wilt u als zzp’er aan de slag, dan zult u voortdurend moeten controleren of uw uurtarief nog aansluit op de markt. Houd daarom ook goed in de gaten wat uw concurrenten doen. Moeite met het bepalen van een goed uurtarief?
Doe dan een beroep op een Boekhouder ZZP.

Boekhoudprogramma ZZP

Wat is het gemiddelde uurtarief van zzp’ers?

Uit hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat een zzp’er in 2015 gemiddeld 44 euro per uur vraagt. In 2014 was dit gemiddelde 45 euro. Kijken we echter terug naar 2013, dan zien we dat freelancers in 2015 juist 10 euro meer vragen. De zzp’ers die op het moment de hoogste tarieven vragen zijn projectmanagers, coaches en supportmedewerkers; zij vragen een tarief van gemiddeld 65 euro per uur. Onderaan de zzp-ladder staan vertalers, verkopers en secretaressen; zij vragen gemiddeld 35 euro of minder per uur.

Zpp’er worden blijft populair

Het aantal zzp’ers in ons land blijft stijgen en de verwachting is dat deze ontwikkeling zich door blijft zetten. Het werken als zzp’er brengt veel voordelen met zich mee. Vooral de flexibiliteit trekt veel mensen aan. Van de schommelende tarieven blijkt men zich dus niet te veel aan te trekken. Bent u ook zzp’er of staat u op het punt om een carrière als zzp’er te starten, dan is het aan te raden om u te laten adviseren door een boekhouder. Niet alleen over uw uurtarief, maar ook over andere zaken zoals uw financiële administratie, uw belastingaangiften en overige fiscale zaken. Wie goed voorbereid aan dit avontuur begint, heeft een grotere kans op slagen.

Meer weten over Boekhouder ZZP?

We brengen u hier gemakkelijk in contact met erkende zzp boekhouders in uw omgeving. Vraag hier direct online gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk op prijs, kwaliteit en service en vind een boekhouder die bij u past. Als zzp’er hoeft u er niet alleen voor te staan!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar