Welke zakelijke verzekeringen zijn belangrijk?

Het afsluiten van zakelijke verzekeringen kan misschien veel tijd in beslag nemen en wat geld kosten. Echter, wanneer het leven zich tegen je keert, zul je dankbaar zijn dat je toch de tijd en moeite hebt genomen om ze af te sluiten. Of het nu te maken heeft met je gezondheid, bezittingen of zelfs je leven, met de juiste verzekeringen zul je een stuk minder zorgen hebben! Maar welke zakelijke verzekeringen zijn nou belangrijk om af te sluiten?

Zorgverzekering

Iedereen in ons land is verplicht een zorgverzekering af te sluiten, dus jij ook als ondernemer zijnde. Er zijn zorgverzekeringen speciaal voor ondernemers. Als je het onderste uit de kan wilt halen met betrekking tot een zorgverzekering, doe je er goed aan om op internet een vergelijkingssite op te zoeken. Op deze manier voorkom je dat je teveel betaalt!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Als je voor een baas werkt, kun je in de meeste gevallen zonder financiële zorgen doorbetaald de ziektewet in. Echter, als je een ondernemer bent, kun je dit vergeten! De overheid zal je ook niet helpen, want je bent immers een ondernemer en je moet op je eigen benen kunnen staan. Maar ook jij kunt arbeidsongeschikt raken, en met een beetje pech nog langdurig ook. In dat geval, zul je blij zijn dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten! Mocht je een starter zijn, kun je wellicht nog profiteren van aantrekkelijke tarieven. Hier vind je meer informatie over een aov verzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Het is geen leuk onderwerp om over na te denken, maar helaas kan het iedereen overkomen. Ook jij zal ooit komen te overlijden. Als ondernemer zijnde kijk je verder dan alleen vandaag. Je denkt vaak aan de toekomst van je onderneming, maar ook aan die van jezelf en je gezin. Het is begrijpelijk dat je hen niet met financiële problemen achter wilt laten, mocht je onverhoopt komen te overlijden. Daar komt een overlijdensrisicoverzekering bij kijken. hiermee zorg je dat jij jouw gezin financieel goed achterlaat.

Dankzij het afsluiten van deze verzekering, hoeft jouw gezin hun leven niet drastisch te veranderen op financieel gebied. Er wordt namelijk één bedrag uitgekeerd waarmee zij zelf kunnen beslissen wat ermee te doen. Je stelt hen in staat om de financiële lasten te kunnen blijven dragen, wat jou een gevoel van veiligheid en zekerheid biedt.

Zakelijke autoverzekering

Als je een auto gebruikt voor je onderneming en deze in de boekhouding meeneemt, kun je dit zien als een bedrijfsauto. Voor een bedrijfsauto kun je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Je bent hier zelfs toe verplicht!

Een zakelijke autoverzekering kost in de meeste gevallen meer dan een particuliere autoverzekering. Dit komt omdat er vanuit gegaan wordt dat zakelijke auto’s meer worden gebruikt dan particuliere auto’s, waardoor er een hogere kans op schade ontstaat. Dit klinkt op het eerste gezicht misschien nadelig, maar er is ook een lichtpuntje: je kunt de premie aftrekken van de belasting die je moet betalen als ondernemer zijnde. Hiermee bespaar je weer wat geld wat je weer kunt gebruiken om in je onderneming te investeren! LET OP: Zorg dat je auto direct verzekerd is. Anders krijg je een hoge boete.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte is het niet onverstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als je een ondernemer bent kun je eenvoudig in juridische conflicten belanden. Denk hierbij aan een juridisch conflict met personeel, een leverancier of een boze klant. Voor ondernemers zijn hier speciale rechtsbijstandsverzekeringen voor. Mocht je een keer voor de rechter worden gesleept, ben je in ieder geval verzekerd.