Informatie over zakelijke verzekeringen voor zzp’ers

Verzekeren doet u om risico’s in te perken. Een ondernemer loopt meer risico. Met het juiste pakket aan verzekeringen, kunnen deze risico’s ingeperkt worden. In deze blog vertellen we u meer over verschillende zakelijke verzekeringen. Waar dienen deze verzekeringen voor en waar moet u op letten? Deze vragen worden beantwoord.

Rechtsbijstandverzekering
Heeft u een geschil met een klant, leverancier of medewerker en heeft u hier juridische hulp bij nodig? Dan biedt een zakelijke rechtsbijstandverzekering uitkomst. U krijgt dan advies van een juridisch expert of advocaat. Voorbeelden van geschillen zijn?

 • U heeft een grote order binnengehaald maar de klant betaalt niet;
 • U heeft een conflict met een medewerker over het concurrentiebeding;
 • Een nieuwe leverancier levert de goederen niet zoals afgesproken;
 • Er is een conflict met de gemeente over de vergunning die niet toereikend is.

Boekhoudsoftware vergelijken accountantskantoor

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Er kan altijd schade ontstaan door uzelf of door een van uw medewerkers. De schade is in dit geval aan andermans spullen. De schade kan een materiële of immateriële schade bedragen. Dit zijn enkele voorbeelden van de schades.

 • Tijdens het afgraven raakt uw collega een waterleiding met de graafmachine;
 • Iemand struikelt over een plank die u daar heeft neergelegd;
 • U laat de laptop van de opdrachtgever vallen.

Inventarisverzekering

Inventaris zijn alle spullen in een pand zoals: de inrichting, elektronica en machines. Bij brand, water of diefstal zijn deze spullen verzekerd. Vaak zijn deze spullen ook onderweg verzekerd. De voorraad en voertuigen zijn vaak niet meeverzekerd bij deze verzekering. Enkele voorbeelden van een inventarisverzekering zijn;

 • Schade aan de machines door water- of brandschade;
 • Uw laptop wordt gestolen op kantoor;
 • Op de bouwplaats wordt de boormachine gestolen.

Gebouwenverzekering (opstalverzekering voor bedrijven)

Een bedrijfspand is een grote investering. Meestal financiert u deze investering met een hypotheek. Een voorwaarde van de geldvertrekker is een opstalverzekering. Deze verzekering keert het schadebedrijf uit als uw pand in de brand vliegt. Deze schades worden gedekt met deze verzekering:

 • Schade aan uw gebouw of pand wat voor veroorzaakt door brand, wind, inbraak, water of aanrijding;
 • Milieuschade op de bedrijfslocatie en de omliggende panden die getroffen zijn door de schade.

Autoverzekering

Vaak beschikken bedrijven over enkele bedrijfs- of personenauto’s. Een WA-verzekering is verplicht voor elk voertuig. Maar de waarde van het voertuig kunt u ook verzekeren. Voor personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagens en aanhangers zijn aparte verzekeringen De schade bij diefstal of een ongeluk worden bij aanvullende gegevens vergoed.

Dit zijn de meest voorkomende verzekeringen. Welke verzekeringen passen bij u? Een verzekeringskantoor denkt graag met u mee en geeft u advies op maat. Het kiezen van verzekeringen is namelijk lang niet even eenvoudig. Iedere situatie is weer uniek. Bij ieder bedrijf zijn weer andere verzekeringen van toepassing. Het is wel belangrijk om goed te bekijken waar uw organisatie mee te maken heeft. Hoe zit het bijvoorbeeld met uw medewerkers of uw kantoorpand? Of werkt u juist op flex locaties? Allemaal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden als het om verzekeringen gaat.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar