Zó bindt u uw doelgroep goedkoop, goed en makkelijk aan uw bedrijf!

Zeker weten dat het kan! Uw doelgroep aan u binden op een efficiënte manier is eenvoudig. En wel met relatiegeschenken. Ze zijn ontzettend veelzijdig en helemaal naar uw wens te customizen. U kunt voor standaard geschenken gaan, maar ook iets origineels doen. Alleen al de bedrukking maakt een geschenk 100% eigen en onderscheidend. Relatiegeschenken binden uw relaties aan u en laten uw klant, leverancier of andere relatie zien dat u ze waardeert. Bovendien zal er met het juiste geschenk een gevoel van wederkerigheid op worden geroepen. Het gevoel dat diegene iets voor u terug moet doen, zoals een aankoop. Wat is nu echt goed geschikt om als zelfstandig ondernemer weg te geven en hoe kiest u het juiste?

Voor wie doet u het?

De eerste stap is natuurlijk: uw doelgroep onder de loep nemen. Voor wie doet u het? Op die manier kun u uw geschenken beter personaliseren en zal de relatie zich nog meer gevleid voelen. Heeft u bijvoorbeeld veel ouders of zelfs kinderen in uw doelgroep, dan is speelgoed een idee. Van bellenblaas tot springtouwen, er is van alles te bedrukken met uw eigen logo. Het kan ook dat u een bepaald soort gedrag wilt stimuleren. Bijvoorbeeld sportiviteit. Wilt u mensen stimuleren om meer te sporten? Een voetbal is dan vooral voor kinderen leuk. Hetzelfde bij volwassenen kunt u ook bereiken door bijvoorbeeld activity trackers te voorzien van uw bedrukking of sportarmbanden. Vergis u niet, deze zijn al heel voordelig verkrijgbaar, vooral wanneer u ze in groten getale bestelt! Om nog even op de doelgroep terug te komen: millennials zijn een veelgebruikte doelgroep en vormen een vak apart. Millennials zijn mensen met het geboortejaar tussen 1980 en 2000. Zij houden kort gezegd vaak van merchandise, vooral kleding kan het goed doen. Maar ook moderne, bruikbare geschenken zoals powerbanks of draadloze opladers doen het uitstekend.

Bruikbaar? Meer effect!

Over bruikbaarheid gesproken. Dit is een erg belangrijk punt om op te letten. Wat heeft uw relatie immers aan een onbruikbaar geschenk? Neem bijvoorbeeld bejaarden; geeft u die echt een draadloze oplader? Die zullen ze waarschijnlijk niet zo snel veel gebruiken. En een bruikbaar geschenk voor uw relatie, daar heeft u zelf ook baat bij! Wanneer een geschenk wordt gebruikt, komt de gebruiker keer op keer weer in aanraking met het merk. Vaak is dat onbewust, maar dat maakt het niet minder effectief. De kracht van de herhaling maakt dat u merk in de gedachten van de relatie blijft hangen. Alleen een pen kan dit al bewerkstelligen! Wist u dat een pen in zijn ‘leven’ gemiddeld bij wel 7 eigenaren terechtkomt? Allemaal mensen die het voorwerp gebruiken en dus met uw merk in aanraking komen! Maar ook spullen voor in huis kunnen erg opvallend en effectief zijn. Zo kunt u al erg goedkoop mooie glazen bedrukken of plastic bekers bedrukken met uw logo.  

Duurzaamheid is een ding!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een begrip waar u als zelfstandig ondernemer zeker als eens van hebt gehoord! In uw bedrijfsvoering houd uw rekening met het milieu en dus ook in u marketing! Het kan zijn dat u hier zelf weinig bij voelt, maar vaak vinden uw doelgroepen dit wel een belangrijk principe. Daarom doen een hoop bedrijven hier het een en ander aan. Duurzaamheid is helemaal van deze tijd. En daar kun u ook uitstekend uw relatiegeschenken op afstemmen. Zo zijn er pennen te krijgen die gemaakt zijn van (gerecycled) karton of notitieboekjes met gerecycled papier erin. U kunt ook ietsje groter in innovatiever uitpakken met bijvoorbeeld solar powerbanks. Deze zijn op te laden door zonne-energie. Over duurzaamheid gesproken, bamboe is een duurzaam en veelzijdig materiaal. Dit zit verwerkt in bijvoorbeeld bekers, speakers en nog allerlei andere producten die anders van kunststof gemaakt zouden zijn!