Zzp’ers hebben weinig kennis van financieringsvormen

De Kamer van Koophandel en de Hogeschool Utrecht deden onderzoek naar hoe zzp’ers en mkb’ers hun onderneming financieren. Uit het onderzoek blijkt dat zzp’ers meestal niet verder kijken dan de traditionele manieren van financieren via een banklening of een hypotheek. Lukt het niet om via deze wegen financiering te krijgen, dan legt men zich hier meestal gewoon bij neer. Hoe financiert u uw onderneming als zzp’er?

Nieuwe manieren van financieren

Het is opvallend dat zzp’ers niet verder kijken dan een banklening of een hypotheek, want er bestaan vandaag de dag allerlei alternatieven. Denk maar eens aan microkredietverstrekkers, kredietunies, overheidsgaranties op ‘gewone’ leningen, leningen en crowdfunding. Uit het onderzoek blijkt dat zzp’ers niet actief op zoek gaan naar deze alternatieven. Zzp’ers hebben weinig kennis van de mogelijke alternatieve financieringsvormen. Hoewel mkb’ers hier gemiddeld iets meer vanaf weten, maken zij er ook heel weinig gebruik van.

Boekhoudprogramma ZZP

Zzp’ers weinig kennis van overheidsregelingen

Behalve dat er in dit onderzoek werd gekeken naar de kennis en het gebruik van de diverse financieringsvormen, werd ook de kennis getest over veertien overheidsregelingen voor ondernemers. Uit deze test bleek dat de kennis over de meeste regelingen onder de maat is. Er wordt door zzp’ers dan ook nauwelijks een beroep gedaan op deze regelingen. Alleen de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek was bij de meeste ondernemers wel bekend. Er namen 1700 zzp’ers en 1400 mkb’ers met 2 tot 49 personeelsleden deel aan dit onderzoek.

Als zzp’er staat u er niet alleen voor

Ondernemer worden betekent dat u over allerlei ondernemersvaardigheden moet beschikken. U draagt veel verantwoordelijkheid en u moet ook risico’s durven nemen om uw onderneming de kans te geven om te groeien. Ook moet u voldoende kennis hebben van de financiële zaken die komen kijken bij het ondernemerschap. U krijgt als zzp’er heel wat op uw bord. U hoeft het als zzp’er echter niet alleen te doen. Er zijn genoeg specialisten die u graag adviseren en bijstaan in de keuzes die u maakt. Denk bijvoorbeeld aan een professionele zzp boekhouder.

Boekhouder ZZP nodig?

Een professionele zzp boekhouder kan u onder meer op de hoogte houden van alle actuele overheidsregelingen. Zo hoeft u daar zelf geen tijd mee te verliezen. Hier bent u op het juiste adres om snel een betrouwbare boekhouder zzp te vinden. U kunt via het contactformulier op deze website direct online kosteloze en vrijblijvende offertes aanvragen van boekhouders zzp bij u in de buurt. U ontvangt spoedig meerdere offertes en vergelijkt zelf alle aanbiedingen. Wie spreekt u het meest aan? U neemt gemakkelijk contact op met uw boekhouder voor een kennismakingsgesprek!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar