Zzp’er? Deze bedrijven helpen u vooruit!

Ondernemen is risico’s nemen. u zult uitdagingen aan moeten gaan, slimme keuzes moeten maken en verdiepen in uw vakgebied. Maar u kunt niet overal verstand van hebben. Sommige dingen moet u uitbesteden, bijvoorbeeld aan een online marketing bureau. In dit artikel worden verschillende onderdelen van je business besproken die uw bedrijf een boost geven.

Online marketing verkoopt zichzelf

Waar zou u als ondernemer zijn zonder klanten? Zo moet u zowel offline als online goed gevonden kunnen worden, moet uw propositie juist zijn en moet u een product aanbieden waar klanten behoefte aan hebben. Een online marketing bureau helpt u onder andere om hoger te komen in Google bij bepaalde zoekwoorden. Ook geven zij tips om uw pagina’s te optimaliseren, zodat er meer bezoekers tot aankoop overgaan.

Uw boekhouding hoort er ook bij
Uiteraard is de boekhouding erg belangrijk. Hoeveel houdt u er aan het eind van de maand over? Waar liggen uw grootste kostenposten? Aan te raden is om te kiezen voor een boekhoudprogramma die zich richt op gebruiksgemak. Hierdoor heeft u veel tijd over voor uw eigen bedrijf.

Acumulus is door het eenvoudige taalgebruik lekker makkelijk. Doordat het in de cloud is heeft u altijd toegang tot uw administratie. Met hulp van invoerschermen voert u bijvoorbeeld de BTW, de facturen en de marge in. Voor vragen kunt u terecht bij de ingebouwde vraagbaak of stelt u de vraag aan een gebruikersforum.

e-boekhouden.nl is speciaal voor zzp’ers opgezet. Ook dit pakket is eenvoudig. Een aantal dingen worden automatisch voor u berekend. Zo gaan afschrijvingen automatisch. Bij e-boekhouden heeft u tevens een complete handleiding en kennisbank met voorbeelden en tips. Ook kunt u contact opnemen met een klantenservice. Het programma heeft een koppeling met allerlei banken en heeft een mobiele app. De btw-aangifte kan ook direct verstuurd worden vanuit het programma.

Distributie

Het uitbesteden van uw distributie biedt u een hoop voordelen. U heeft namelijk een stuk minder omkijken naar het verzenden van je producten. Maar wanneer kiest u er voor om de verzending uit te besteden? Je doet dit door de kosten van beide mogelijkheden met elkaar te vergelijken.
Bereken de volgende kosten:

  • De huur of hypotheek van uw pand
  • Personeelskosten (inclusief sociale lasten en werkgeversbijdrage). Hou rekening met vakantie- en ziektedagen en secundaire voorwaarden
  • Aanschaf van inventaris, magazijnstellingen et cetera
  • Administratiekosten
  • De tijd die u besteed aan je logistiek

Als je de totale kosten per maand weet, dan deelt u dit door het aantal pakketjes. Vergelijk vervolgens deze kosten door per pakketje het die te vergelijken met die van een fulfillmentpartij.
Het uitbesteden kunt u business helpen groeien. Doordat een fulfillmentbedrijf uw zendingen te laten doen kunt u meeprofiteren van de volumevoordelen. Dit komt omdat deze partij een grote hoeveelheid verzendvolumes inkoopt bij een postbedrijf en daardoor kortingen ontvangt.

Een ander voordeel is dat u het uitbesteedt aan een specialist. Zij kunnen daardoor meer service bieden, zoals een snelle levering. Doordat fullfilmentpartijen op grote schaal opereren kunnen zij de kosten van een ploegendiensten spreiden over meerdere opdrachtgevers.

Focus op uw kerntaak

Past een deel van uw werkzaamheden niet bij je expertise? Dan is het aan te raden dit uit te besteden. In sommige gevallen bent u ook voordeliger uit. Er zijn veel partijen die uw bedrijf kan helpen groeien, zoals een online marketing bureau, een administratiekantoor en een fullfilmentpartij. Zo behoud u uw focus op hetgeen waar u goed in bent!