ZZP’er? Vergeet deze zakelijke verzekeringen niet!

Als Zelfstandige Zonder Personeel heeft u genoeg aan uw hoofd. U heeft immers uw eigen eenmanszaak, alles komt dus op u neer. Natuurlijk wilt u alles zo goed mogelijk regelen om uw bedrijf succesvol te maken en te houden. En voordat u begon met het bedrijf heeft u vast ook goed nagedacht, ook over verzekeringen. Maar om u te helpen, hebben wij ook even voor u meegedacht. Hieronder vindt u een aantal verzekeringen, waar u misschien nog niet aan had gedacht, maar die wel heel handig kunnen zijn. 

ZZP Pakketverzekering

Voor wie alles in 1 keer goed geregeld wil hebben is er een ZZP Pakketverzekering. In dit pakket zitten alle verzekeringen die u nodig heeft. Het pakket wordt op uw beroep afgestemd, wel zo handig. U betaalt dan dus alleen voor wat u echt nodig heeft. Niet alle verzekeraars bieden dit aan, maar De Boer uit Lelystad wel.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Veel mensen denken dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet zo belangrijk is. Uw werk is niet extreem risicovol en u bent eigenlijk nooit ziek. Maar: een ongeluk zit in een klein hoekje. Het zal u maar gebeuren dat u toch ziek wordt of een ongeluk krijgt en uw inkomen vervalt. 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is er in de vorm van een basisverzekering, maar er zijn ook complete verzekeringen. Een basisverzekering is goedkoper, maar keert alleen uit als er iets heel ernstigs is. 

Overlijdensrisicoverzekering

Als uw bedrijf de enige bron van inkomsten is voor uw gezin, is het misschien verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. U garandeert hiermee dat mocht u overlijden, uw nabestaanden een bron van inkomsten inhebben. 

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt schade die u toebrengt aan derden, bijvoorbeeld schade die u (per ongeluk) maakt bij een klant. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering vergoedt dit niet, daarom is het verstandig om een aparte bedrijfsverzekering af te sluiten. 

Inventaris

Ook de inventaris die valt onder uw bedrijf is niet particulier meeverzekerd. Bent u timmerman? Uw gereedschap valt dan dus niet onder de particuliere verzekering, maar ook de computer die u voor uw bedrijf heeft aangeschaft is niet verzekerd. Sluit dus een aparte verzekering voor de inventaris van uw bedrijf af. 

Bedrijfsstagnatieverzekering

Een aparte verzekering voor bedrijfsstagnatie kan ook slim zijn. Als uw complete inventaris bijvoorbeeld gestolen wordt of onbruikbaar is door een ongeluk, dan kan je tijdelijk niet werken. De bedrijfsstagnatieverzekering beschermt u als uw omzet door dit soort dingen weg is gevallen. 

Zakelijke autoverzekering

Hetzelfde geldt voor uw zakelijke autoverzekering, als u de auto particulier koopt en er voornamelijk particulier mee rijdt dan is een particuliere verzekering genoeg. 

Is de auto zakelijk? Dan heeft u ook een zakelijke verzekering nodig, anders vergoedt de verzekering niet. U mag er dan niet privé mee rijden, tenzij u dit meeverzekert. 

Cyberverzekering

Alle bovenstaande verzekeringen zijn nog vrij voor de hand liggend. Het is logisch dat u zichzelf en uw inventaris wil beschermen, maar ook uw dataprogramma’s en website verzekeren kan slim zijn. Door een gehackte website kan uw reputatie geschaden worden of door een fout in het systeem kunt u inkomsten missen. Denk daarom ook na of deze cyberverzekering voor u relevant kan zijn.