Aangifte inkomstenbelasting ZZP

Aangifte inkomstenbelasting

Als zzp’er bent u zelf verantwoordelijk voor uw boekhouding en administratie. Menig zzp’er is niet erg blij met deze onderdelen die komen kijken bij het zelfstandig ondernemerschap. Het is echter wel heel belangrijk dat u deze zaken goed op orde hebt. Hoe staat het met uw kennis van de regels rondom de aangifte van de inkomstenbelasting? U kunt deze taak ook overlaten aan een deskundige boekhouder.

Aangifte inkomstenbelasting voor zzp’ers

Ook als zzp’er zult u inkomstenbelasting moeten betalen over de winst die u maakt. U betaalt de inkomstenbelasting over uw nettowinst, oftewel over uw winst na aftrek van kosten voor inkoop, overige onkosten voor uw onderneming, afschrijvingskosten en diverse aftrekposten. U hebt als zzp’er bijvoorbeeld recht op zelfstandigenaftrek, dit betekent dat u een vast bedrag van de winst mag aftrekken. Ook kunt u als startende zzp’er in sommige gevallen recht hebben op een speciale startersaftrek. Een boekhouder kan u uitgebreid informeren over de aftrekposten waar u een beroep op kunt doen.

Profiteer maximaal van uw aftrekposten

Het uitbesteden van de aangifte van uw inkomstenbelasting aan een ervaren boekhouder is een echte aanrader. U bent als zzp’er mogelijk niet bekend met alle belastingregels. Wat is er allemaal wel of niet van toepassing op uw persoonlijke situatie? Daarnaast veranderen de belastingregels regelmatig; u ziet snel een nieuwe regel over het hoofd, omdat u uw tijd wel beter kunt besteden. Via Boekhouder ZZP brengen we u in contact met de beste zelfstandige boekhouders van Nederland.

Een goede administratie is fundamenteel

De aangifte van de inkomstenbelasting leidt voor ondernemers soms tot vervelende geschillen met de Belastingdienst. Door een beroep te doen op een goede boekhouder kunt u dit voorkomen. Voor een correcte aangifte van de inkomstenbelasting is het op de eerste plaats heel belangrijk dat u een overzichtelijke administratie bijhoudt. Uw boekhouder kan u helpen met het opzetten en bijhouden van uw administratie; een fundamentele hoeksteen van uw onderneming.

Raadpleeg Boekhouder ZZP

Boekhouder ZZP is in het leven geroepen om het leven van zzp’ers gemakkelijker te maken. Terwijl u al uw aandacht richt op het werven van klanten en het optimaal van dienst zijn van uw klanten, houdt uw boekhouder zich bezig met de fiscale aspecten van uw onderneming. U zult daardoor kunnen genieten van optimaal fiscaal voordeel. De beste basis om uw onderneming te laten groeien. Via onze vergelijkingssite Boekhouder ZZP kunt u gemakkelijk boekhouders vergelijken. Maak hier direct gebruik van deze handige online service.

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio