Starten als zzp’er zonder
de hoge kosten: hoe?

Vergelijk boekhouders in uw regio | 100% vrijblijvend

Starten als zzp’er zonder
de hoge kosten: hoe?

Vergelijk boekhouders in uw regio | 100% vrijblijvend

Starten als zzp'er zonder hoge kosten

Gratis – Bespaar tot 40% – Boekhouders in uw regio

Starten als zzp’er zonder hoge kosten

Zelfstandig ondernemer worden? Zou u die stap wel maken? Is dat niet erg risicovol? En hoe begint u aan deze uitdaging? Moet u niet eerst een berg geld investeren voor u winst kunt maken? Zzp’er worden is een hele onderneming! Laat u zich echter niet zo gemakkelijk uit het veld slaan? Dan bent u hier aan het juiste adres! Succesvolle ondernemers staan bekend om hun creatieve oplossingen en doorzettingsvermogen. We geven u hier enkele tips om te starten als zzp’er zonder hoge kosten!

1. Kies een voordelige rechtsvorm

Welke rechtsvorm u kiest als startende ondernemer baseert u natuurlijk niet alleen op de kosten die hierbij komen kijken. U kijkt uiteraard ook naar factoren als de zeggenschap over uw zaak en de aansprakelijkheid. Wilt u echter klein beginnen, dan zijn een eenmanszaak of een vennootschap onder firma zeer toegankelijk. Wanneer u denkt dat uw winst lager is dan € 100.000 per jaar, dan betaalt u met een van deze twee rechtsvormen doorgaans minder belasting, dan wanneer u bijvoorbeeld een bv opzet. Een ander voordeel van deze rechtsvormen is dat u geen dure accountant nodig hebt voor de oprichting van uw zaak.

2. Zzp’er met kantoor aan huis

Bij het starten als zzp’er hoeft u niet meteen te denken aan een duur bedrijfspand. Is het mogelijk om uw activiteiten als zzp’er gewoon vanuit huis uit te voeren? Dan scheelt dat meteen een hoop extra vaste kosten. Maar wat als u een klant wilt ontvangen? Dat doet u liever niet thuis aan de keukentafel, omdat u daarmee minder professioneel overkomt. Dat probleem kunt u omzeilen door af te spreken in een rustig koffiebarretje in de buurt. Toch liever een kantoorruimte? Denk dan eens aan een praktische flexwerkplek. Hier kunt u voordelig een ruimte huren voor een dag of voor enkele uren. Deze kosten zijn bovendien fiscaal aftrekbaar.

3. Investeer tijd in marketing

Zet eens op een rij wat er allemaal komt kijken bij het runnen van uw onderneming. Waar bent u zelf goed in? Wat vindt u leuk om te doen? Misschien bent u graag in de weer met social media, websites en internet? Dan kunt u heel gemakkelijk zelf uw marketing doen. Als startende zzp’er is het ook een aanrader om een beroep te doen op uw bestaande netwerk; familie, vrienden en kennissen. Wie kunt u met uw diensten of producten helpen? U hoeft op die manier niet meteen een peperdure marketing campagne op te laten zetten. Dat kan later altijd nog als u voldoende geld overhoudt aan uw onderneming.

4. Netwerken, samenwerkingen en slim inkopen

Denk bij netwerken niet alleen aan een zoektocht naar nieuwe klanten of opdrachtgevers. Ontdek ook de waarde van andere ondernemers. Misschien kunt u door samen te werken de kosten drukken of samen interessantere opdrachten binnenhalen. Bovendien kunt u ook veel leren van andere ondernemers en deze kennis inzetten om uw onderneming te laten groeien. Er zijn ook manieren om slim en voordelig inkopen te doen voor uw zaak. U kunt bijvoorbeeld korting krijgen door samen met anderen inkopen te doen. Denk daarnaast ook aan kortingen op collectieve verzekeringen of op juridische hulp via brancheorganisaties.

5. Urenregistratie: profiteer van zelfstandigen- en startersaftrek!

Een andere belangrijke tip voor startende zzp’ers is om direct te beginnen met het nauwkeurig registreren van uw uren. Kunt u aantonen dat u zich minstens 1225 uur per jaar inzet voor uw onderneming, dan kunt u een beroep doen op de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek. Dit betekent dat uw winst verlaagd wordt en u daardoor minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Let op, u registreert niet alleen de uren die u aan uw kernactiviteiten besteedt. Registreer ook uw indirecte uren, zoals de uren die u besteedt aan de boekhouding, het actualiseren van uw website of het volgen van een bijscholing.

6. Investeer in een goede zzp boekhouder

Investeren? We zouden het toch over besparen hebben? Hoewel een boekhouder geld kost, zorgt deze professional ervoor dat u zich kunt concentreren op waar u goed in bent. Dat betekent meer inkomsten. Een deskundige boekhouder werkt sneller en accurater. Daarnaast voorkomt u hiermee dat u boetes krijgt van de Belastingdienst, vanwege het te laat of foutief inleveren van uw belastingaangiftes. U verdient de investering in een boekhouder zzp gemakkelijk terug. Deze expert weet precies hoe u kunt genieten van zo veel mogelijk fiscaal voordeel, waar u recht op heeft!

Vergelijk boekhouders

Vragen of uw boekhouding uitbesteden?

Vergelijk boekhouders in uw regio

Gratis & bespaar tot 40% op uw kosten

Vergelijk boekhouders

Waarom boekhouderzzp.com?

  • De beste boekhouders
  • Zelf onafhankelijk vergelijken
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Kostenbesparing tot 40%

Klantbeoordeling
Klanten beoordelen ons met een 8,9
Lees hier klantervaringen »

Bij Boekhouderzzp.com werken we samen met erkende boekhouders en belastingadviseurs uit heel Nederland, die zijn aangesloten bij brancheorganisaties zoals:

Logo's gekwalificeerde boekhouders

Aanbevolen voor iedere ondernemer