Boekhouder voor huisartsenpraktijk

Boekhouder voor huisartsenpraktijk

De zorg voor uw patiënten staat voorop! Toch hoort aan de basis van een soepel draaiende huisartsenpraktijk een goed geordende en up-to-date boekhouding te liggen. Niet uw favoriete bezigheid? Hebt u wel wat beters te doen? Weet u niet hoe u dit allemaal moet regelen? Dan helpen we u hier graag verder. Kom hier in contact met specialisten in boekhouding voor huisartsenpraktijken. We brengen u hier in contact met erkende boekhouders die uitgebreide ervaring hebben binnen uw sector!

Waar moet ik allemaal aan denken?

Het opzetten van een eigen huisartsenpraktijk gaat gepaard met heel wat boekhoudkundige verplichtingen. De Belastingdienst eist van u dat de administratie van uw praktijk perfect op orde is. Daarbij bent u verplicht om uw administratie, waaronder bonnen, facturen, bankafschriften, contracten en dergelijke, 7 jaar te bewaren. Dat geldt zowel voor uw papieren administratie als uw digitale administratie. Het is niet vreemd dat deze verplichtingen bestaan, want ben eens eerlijk; een overzichtelijke en degelijke boekhouding is cruciaal voor het opbouwen van een succesvolle praktijk! Het is belangrijk dat u op elk moment weet hoe uw praktijk ervoor staat, welke investeringen wel haalbaar zijn en welke op het moment nog even niet!

Hoe organiseer ik mijn boekhouding?

Daar heeft de Belastingdienst geen specifieke voorwaarden voor opgesteld. Als uw boekhouding maar ordelijk en overzichtelijk is, zodat belastinginspecteurs er gemakkelijk wijs uit kunnen. Ga er maar aan zitten! Waar moet ik beginnen? Enkele belangrijke onderdelen die niet mogen missen bij het organiseren van de boekhouding van uw huisartsenpraktijk zijn:

 • Openen van zakelijke bankrekening
 • Een kleine kas voor uitgaven van de praktijk
 • Overzichtelijk bijhouden van inkomsten en uitgaven
 • Overzichtelijk ordenen van contracten en bewijsstukken
 • Bijhouden van salarisadministratie
 • Bijhouden van declaraties van zorgverzekeraars
 • Het doen van uw fiscale aangiftes
 • Opstellen van de jaarrekening

Daar gaat veel te veel tijd en energie in zitten

‘Ik heb geen tijd (en zin) om me daarin te gaan verdiepen!’ U hoeft gelukkig het wiel niet opnieuw uit te vinden. Doe hier een beroep op een expert in boekhouding voor huisartsenpraktijk. Dat werkt snel, eenvoudig en effectief. Een degelijke boekhouding bijhouden is een vak apart. Laat dat dus liever aan een goed opgeleide boekhouder over. Uw patiënten hebben u nodig. Ondertussen zorgt uw boekhouder erop de achtergrond voor dat alle financiële en fiscale pijlers van uw praktijk stevig staan! Wilt u toch graag wat meer inzicht en controle op uw boekhouding, dan kunt u samen met uw boekhouder bespreken wat u wel en niet uit handen geeft. Het is in ieder geval een hele geruststelling als er een deskundige op het gebied van cijfers over uw schouder meekijkt!

Degelijk fiscaal advies

Een boekhouder voor huisartsenpraktijk is ook uw partner als het gaat om degelijk financieel advies. Bent u zich ervan bewust dat degelijk fiscaal advies u heel wat geld kan besparen? Uw boekhouder is een kei in het zoeken naar de voordeligste financiële en fiscale mogelijkheden voor uw huisartsenpraktijk! Deze professional is steeds perfect op de hoogte van de fiscale wet- en regelgeving. Misschien wilt u samenwerken met een waarnemer of een andere zorgverlener? Hoe kunt u dit fiscaal en financieel aanpakken. ‘Kan ik mijn auto ook zakelijk boeken of beter niet?’ Uw boekhouder kan u over deze en andere zaken goed adviseren.

Vind hier een boekhouder voor uw huisartsenpraktijk

Vraag hier direct online gratis en vrijblijvende offertes aan van meerdere boekhouders voor huisartsenpraktijken in uw regio. Vergelijk en kies gemakkelijk uw ideale partner in boekhouding!

De voordelen van Boekhouder ZZP

 • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
 • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
 • Direct inzicht in de kosten
 • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio