Boekhouder ZZP kosten
Vergelijk boekhouders in uw regio

De kosten van een boekhouder voor zzp’ers

Het bijhouden van de boekhouding is een belangrijk onderdeel van iedere onderneming. Niet alleen voorkomt het boetes van de Belastingdienst, het geeft u ook inzicht in de ontwikkeling en groei van uw bedrijf. Grotere bedrijven hebben een administratie afdeling die de boekhouding en administratie nauwkeurig bijhoudt. Voor zzp’ers is dit een ander verhaal. Doordat zzp’ers in de meeste gevallen alleen werken, kan het bijhouden van de (financiele) administratie ervaren worden als een grote last.

Kosten voor een boekhouder snel terugverdiend

Aan het inschakelen van een boekhouder zitten uiteraard kosten verbonden, maar wist u dat u als zzp’er deze kosten snel weer heeft terugverdiend? Een boekhouder weet namelijk precies welke fiscale regels er gelden en is goed op de hoogte van de jaarlijkse nieuwe ontwikkelingen en belastingwetswijzigingen. Denk bijvoorbeeld aan vrijstellingen en aftrekposten waar u zelf misschien niet aan heeft gedacht. Een boekhouder weet precies van welke financiële voordelen u kunt profiteren.

Daarnaast scheelt het uzelf veel tijd als u uw boekhouding uitbesteedt aan een boekhouder in uw regio. Kostbare tijd die u als zzp’er weer in uw onderneming kunt steken, waardoor u kunt groeien en vervolgens meer omzet kunt genereren. Een uitstekende investering dus!

Verschil boekhouder en accountant

Waarom een boekhouder en geen accountant? Alhoewel deze termen vaak door elkaar worden gebruikt, is er een groot verschil in de werkzaamheden die een accountant en een boekhouder uitvoert. Een accountant voert meer controlerende en werkzaamheden uit en behandelt meer complexe vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een accountantsverklaring of het controleren van de bedrijfsadministratie. Ook zijn de kosten voor boekhouders vaak lager dan voor accountants.

Voor een zzp’er volstaat het om een boekhouder in te schakelen voor de financiële administratie. Een boekhouder heeft meer een uitvoerende functie en kan voor u verschillende administratieve en boekhoudkundige taken uit handen nemen, zoals:

U kunt er ook voor kiezen om uw boekhouding volledig of gedeeltelijk uit te besteden. Dit heeft uiteraard invloed op de kosten. Vraag gerust eens een vrijblijvende offerte aan om zo goed inzicht te krijgen in de kosten voor het uitbesteden van uw boekhouding.

Hoe worden de kosten berekend?

Aangezien iedere boekhouder andere tarieven hanteert, is het lastig om hier vaste prijzen voor te noemen. De ene boekhouder werkt met een uurprijs en de andere met vaste pakketprijzen voor zzp’ers. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van welke zaken u precies uitbesteedt. Houdt u als zzp’er alles netjes bij in een Excel-bestand? Dan zijn de kosten lager dan wanneer uw boekhouder veel tijd kwijt is aan het verzamelen van alle gegevens. Ook kan het zijn dat u alleen een boekhouder in wilt schakelen voor het opstellen van een jaarrekening of het doen van de aangifte inkomstenbelasting. Leg uw wensen daarom duidelijk uit bij het aanvragen van offertes. Zo krijgt u als zzp’er een realistisch beeld van de kosten.

Gemakkelijk kosten voor een boekhouder vergelijken

Bent u op zoek naar een boekhouder die (gedeeltelijk) uw boekhouding uit handen neemt, maar wilt u weten wat de kosten hiervoor zijn? Via Boekhouderzzp.com vergelijkt u gratis, vrijblijvend en snel meerdere offertes van boekhouders in uw regio die gespecialiseerd zijn in de boekhouding voor zzp’ers.

Het aanvragen van offertes is gemakkelijk, vrijblijvend en gratis. Plaats uw aanvraag via het contactformulier en u ontvangt vier offertes van boekhouders in uw regio. Vergelijk zelf de kosten en kies de beste boekhouder voor uw onderneming.

Vergelijk boekhouders in uw regio