Tips bij achterstand in uw zzp boekhouding

Als zzp’er komt er veel op u af. Veel startende ondernemers verkijken zich op wat er komt kijken bij het zelfstandig ondernemerschap. Bent u de afgelopen tijd druk geweest met interessante projecten en het werven van nieuwe klanten? Dan kan het zomaar gebeuren dat u een achterstand in uw zzp boekhouding hebt! Wat nu? Los dit zo spoedig mogelijk op door hier de hulp in te schakelen van een boekhouder voor zzp’ers!

Achterstand in zzp boekhouding kost geld

Een goed verzorgde zzp boekhouding is een van de belangrijkste pijlers van uw succes als ondernemer. Wanneer u zaken laat slingeren, dan kan het gebeuren dat u niet op tijd uw belastingaangiftes kunt doen of belangrijke dingen over het hoofd ziet. Pas op, want de Belastingdienst kan u hier hard op afstraffen met fikse boetes. Dat is zonde van uw geld. Het is dan ook zeker geen weggegooid geld om te investeren in de hulp van een boekhouder zzp. Sterker nog, u zult merken dat dit een investering is die loont. U betaalt zo min mogelijk belasting en speelt gemakkelijker in op nieuwe kansen, waardoor uw onderneming sneller groeit!

Hoe staat uw business ervoor?

Daarvoor raadpleegt u gewoon even uw boekhouding. Dat wordt helaas lastig als uw te kampen hebt met achterstand in uw zzp boekhouding. Wilt u vlot antwoord hebben op financiële kwesties binnen uw onderneming? Wilt u weten of een bepaalde investering op dit moment verstandig is? Of wilt u ontdekken waar uw groeikansen liggen? Dan is het noodzakelijk dat uw zzp boekhouding perfect is bijgewerkt. Veel zzp’ers storten zich pas op hun administratie als de deadlines voor de btw-aangifte eraan komen. Bonnetjes en facturen worden bij elkaar geraapt en alles is een chaos. Plan liever vaste momenten in om u over uw boekhouding te buigen en besteed belangrijke zaken uit aan een deskundige en ervaren boekhouder zzp.

Achterstand in uw boekhouding door onbetaalde facturen

Een van de leuke taken van zzp’er zijn, is het versturen van de facturen aan het einde van de maand. U ziet op papier het resultaat van uw inspanningen, maar wat als die langverwachte betalingen uitblijven? Dat is een ander verhaal. Veel zzp’ers hebben achterstand in hun boekhouding vanwege onbetaalde facturen, die tot allerlei problemen leiden. Denk aan problemen met het betalen van uw eigen inkoopfacturen en andere kosten. Kortom, het zorgt voor een gat in uw boekhouding en in uw liquiditeit. Daarom is het belangrijk om tijd vrij te maken om vriendelijk contact op te nemen met uw debiteuren met het verzoek om de factuur te betalen. Meestal is deze kwestie dan zo opgelost.

Tips voor een gestructureerde boekhouding

Een goed georganiseerde boekhouding is essentieel voor de continuïteit van uw business. Daarom geven we u hier twee belangrijke tips, die u helpen om uw zzp boekhouding op de rails te houden. Op de eerste plaats is het een goed idee om degelijke boekhoudsoftware te gebruiken. Deze programma’s helpen u om een helder overzicht te houden en om belangrijke taken goed in te plannen. U kunt vanuit deze programma’s vaak gemakkelijk een herinnering sturen naar klanten die hun factuur nog niet betaald hebben. Op de tweede plaats is het slim om de hulp van een professionele boekhouder zzp in te schakelen, die u bij de les houdt, adviseert en lastige boekhoudkundige taken uit handen neemt.

Boekhouder en achterstand in uw zzp boekhouding

Wanneer u achterloopt met uw boekhouding, dan kan een boekhouder zzp het volgende voor u doen:

  • Het gesprek aangaan met de Belastingdienst en deurwaarders
  • Achterstallige inkoop- en verkoopfacturen verwerken
  • Verwerken van mutaties van de bank, giro en kasboek
  • Het verzorgen van de aangifte van de inkomstenbelasting
  • Het verzorgen van de omzetbelasting per kwartaal
  • Het opstellen van de balans en de winst- en verliesrekening

Meer weten?

Neem dan hier contact met ons op. We helpen u graag met het vinden van een boekhouder zzp in uw omgeving, die snel korte metten maakt met de achterstand in uw zzp boekhouding.