Tips voor een betere financiële situatie voor zzp’ers

Werken als zzp’er gaat gepaard met onzekerheid. U weet nooit precies wat u aan het einde van de maand gaat verdienen. Toch hoeft deze onzekerheid uw werkplezier en een succesvolle carrière als zzp’er niet in de weg te staan. Met onderstaande tips kunt u de risico’s van het zelfstandig ondernemerschap beperken en uw financiële situatie als zzp’er verbeteren.

1. Zorg dat uw facturen op tijd betaald worden

Uit een onderzoek van de ZZP Barometer blijkt dat 62% van de zpp’ers te maken heeft met te laat betaalde facturen. U kunt een aantal maatregelen nemen om dit risico te beperken. Spreek bijvoorbeeld altijd een duidelijke betalingstermijn af met uw opdrachtgever. Is de betalingstermijn verstreken zonder dat u een betaling hebt ontvangen? Stuur dan direct een herinnering. Is een betaling te laat, dan kunt u een standaardvergoeding voor incassokosten tellen. Hiervoor staat een minimumbedrag van €40. Ook kunt u bij te late betalingen een wettelijke rente in rekening brengen. Voor consumenten is deze rente 3% en voor bedrijven is dit 7,75%.

Boekhoudprogramma ZZP

2. Betaal op tijd uw btw

Als zzp’er bent u niet alleen bezig met uw vak, maar u krijgt ook te maken met zaken als de belastingaangifte. Het kan gebeuren dat deze verplichting er bij in schiet! Pas op, want dit kan u behoorlijk wat geld kosten! Zo’n 30% van de zzp’ers heeft ooit een boete gekregen van de Belastingdienst vanwege te laat betaalde btw. Jammer geld en nergens voor nodig! Investeren in een goede ZZP boekhouder die zich bezighoudt met het regelen van deze fiscale verplichting is dan ook geen overbodige luxe. De hulp inschakelen van een ZZP boekhouder is een investering die loont. Via deze website kunt u gemakkelijk gratis en vrijblijvende offertes aanvragen van ZZP boekhouders.

3. Zorg dat uw boekhouding op orde is

Evenals de btw-aangifte, wordt ook het bijhouden van de boekhouding door zzp’ers niet altijd nauwkeurig gedaan. Toch is een goede boekhouding heel belangrijk voor het succes van uw carrière als zzp’er. Nog te veel zzp’ers onderschatten dit onderdeel. Ze denken dit zelf wel even tussen de bedrijven door in orde te maken. En dan gaat het dus mis. U zult ervaren dat het een hele verademing is om uw boekhouding uit te besteden aan een professionele ZZP boekhouder. Uw boekhouder zorgt dat u boekhouding altijd up-to-date is en ziet geen enkel detail over het hoofd. Ook hoeft u zich geen zorgen over te maken dat u nieuwe regels mist. U houdt meer tijd over voor uw werkzaamheden en het tevreden stellen van uw klanten!

Vind hier uw boekhouder ZZP?

Wilt u meer weten over wat een boekhouder ZZP allemaal voor u kan betekenen? En ook heel belangrijk: wilt u weten wat een boekhouder kost? Doe dan hier een beroep op onze service. Vertel ons wat uw wensen zijn en wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere kosteloze prijsopgaven ontvangt van boekhouders ZZP in uw regio. U bent nergens toe verplicht!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar