Boekhouder advocaat of advocatenkantoor

Boekhouder voor advocaat of advocatenkantoor nodig?

Het aantal zelfstandige advocaten neemt toe. Zo meldde de Stand van de Kleine Advocatuur in 2014 bijvoorbeeld dat zo’n 52,2% van de advocaten zelfstandige is. Dat is een behoorlijk percentage. Toch is het niet altijd gemakkelijk om als zelfstandige advocaat al uw taken soepel uit te voeren. Want hoewel u zich natuurlijk het liefst met uw vakgebied, de advocatuur, bezig wilt houden, komt er als zelfstandige nog veel meer op u af. Hoe krijgt u dit allemaal voor elkaar?

Waarop letten bij zelfstandig advocaat worden?

Zelfstandige, werken binnen een partnerschap of in loondienst? Als advocaat zult u altijd moeten voldoen aan de richtlijnen van de Nederlandse Orde van Advocaten. U zult er alles voor in werking moeten stellen dat u op een vertrouwelijke manier met uw cliënten omgaat en dat u de beste kwaliteit levert. Ook moet u goed bereikbaar zijn voor uw cliënten. Daarnaast bestaan er richtlijnen voor de manier waarop u uw kantoor moet opzetten, voor hoe u uw administratie moet organiseren en voor hoe u uw financieel beleid voert.

Boekhoudsoftware ZZP

Wat kunt u allemaal uitbesteden?

Het naleven van alle regels en verplichtingen die nodig zijn om uw advocatenkantoor goed te laten functioneren, neemt veel tijd in beslag. Het is daarom zeker een goed idee om na te denken over welke taken u allemaal kunt uitbesteden. Wilt u tijdens een belangrijk gesprek met een cliënt niet gestoord worden door inkomende telefoontjes van mogelijke nieuwe klanten? Zorg dan dat u een juridische telefoonservice inschakelt die het kan overnemen, zodat u toch geen cliënten hoeft mis te lopen. U kunt ook uw teksten en verslagen laten uitwerken door een externe juridische secretaresse. En hoe zit het met uw boekhouding?

Boekhouder voor advocaat

Ook uw boekhouding is een steeds terugkerende taak, die veel tijd in beslag neemt. Tijd die u liever bezig bent met het verdedigen van uw cliënten. Dat kan ook, als u uw boekhouding deels of volledig uitbesteed aan een boekhouder. Het is dan wel van groot belang dat u een boekhouder kiest waar u volledig op kunt vertrouwen én die kennis heeft van boekhouden binnen uw vakgebied. Zeker binnen uw vakgebied is het extra belangrijk dat er veilig met uw gegevens wordt omgegaan. Uw boekhouder kan u ook helpen met het kiezen van de juiste boekhoudsoftware voor uw vakgebied, die bijvoorbeeld gemakkelijk te koppelen is aan branche specifieke systemen en die u helpt om effectiever uw cliëntendossiers bij te houden.

Tijdschrijven en declaraties

Een van de essentiële onderdelen van uw administratie als advocaat is ‘tijdschrijven’. Als ondernemer en advocaat moet u nauwkeurig uw gewerkte uren registreren. Uw urenregistratie dient als de basis voor uw declaraties. Voor een gezonde onderneming is het belangrijk dat deze declaraties helder worden opgesteld, op tijd worden verstuurd én betaald. Hiermee kunt u de continuïteit van uw onderneming garanderen. Ook hierbij kan een advocatenboekhouder u helpen, door u te adviseren en te helpen bij het opzetten van een goed systeem.

Voordelen boekhouder voor advocaat

Door een goede advocatenboekhouder in te schakelen kunt u veel tijd besparen en kunt u zich onbezorgd wijden aan uw taken als advocaat. Uw boekhouder zorgt ervoor dat alles op het gebied van administratie, urenregistraties, declaraties en belastingaangiften soepel verloopt. Bovendien zal uw boekhouder u ook wijzen op alle belastingregelingen waar u fiscaal voordeel uit kunt halen. Naast tijd, zult u uiteindelijk dankzij een goede boekhouder ook geld besparen. Gemakkelijk een betrouwbare boekhouder voor advocaat vinden? Dat kan hier via Boekhouder ZZP!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio