Boekhouder voor freelancer

Boekhouder voor freelancer gezocht?

Gaat u aan de slag als freelancer? Dat staat er een mooie uitdaging voor u klaar. Misschien was het altijd al uw droom was om als zelfstandige aan de slag te gaan. Voor anderen kan het een goede uitweg zijn als de krappe arbeidsmarkt niet de juiste kansen biedt. Als freelancer kunt u zelf uw baan scheppen, maar u bent ook ondernemer. Hoe staat het met uw ondernemersvaardigheden, zoals het voeren van een goede boekhouding?

Boekhouding voor freelancers

Het bijhouden van een boekhouding is meer dan alleen bijhouden wat u verdient en uitgeeft. Ook de boekhouding van freelancers is aan een aantal regels gebonden van de Belastingdienst. Zo bestaan er diverse regels voor de manier waarop u uw boekhouding dient bij te houden en te bewaren en ook uw facturen dienen aan enkele wettelijke eisen te voldoen. Wist u dat u als starende freelancer ook in aanmerking kunt komen voor enkele aantrekkelijke startersregelingen die u veel belastingcenten kunnen schelen? Ook dat is een onderwerp dat de moeite waard is om u in te verdiepen. Wanneer u zich laat adviseren door een boekhouder voor freelancer hoeft u geen enkel voordeel te missen.

Boekhoudsoftware ZZP

Waarop letten bij een boekhouder vinden?

U hebt besloten om als freelancer te gaan werken en u wilt graag de hulp inschakelen van een boekhouder. Dan is de volgende vraag: Hoe vind ik een goede en betrouwbare boekhouder? We geven u hier enkele tips voor waar u op moet letten bij het vinden van een boekhouder:

Kies een professionele boekhouder
Een open deur? Er zijn heel wat starters die graag willen bezuinigen op hun kosten en daarom kiezen voor iemand die het boekhouden ‘erbij doet’ als bijverdienste, omdat hij of zij er wel iets vanaf weet. Nee, kies altijd voor een professional met de juiste diploma’s en ervaring en die op de hoogte is van alle ontwikkelingen binnen het vakgebied. Fouten in uw boekhouding kunnen u duur komen te staan!

U bent altijd de eindverantwoordelijke
Houd er rekening mee dat u altijd de eindverantwoordelijke bent voor uw boekhouding. Een erkende en professionele boekhouder zal zijn goede naam niet graag verspelen door uw boekhouding niet correct in orde te maken. Hoe dan ook, is het belangrijk om alert te zijn bij het kiezen van een boekhouder. Let op zaken als: Wie zijn de andere klanten van de boekhouder? Zijn er online reviews te vinden over deze boekhouder? Welke diploma’s en erkenningen heeft de boekhouder? Wat zijn de tarieven? Kies in ieder geval voor een boekhouder die minimaal een hbo-diploma binnen zijn vakgebied heeft.

Kies voor een vaste boekhouder
De ene keer uw btw-aangifte door de ene boekhouder laten doen en de volgende keer door een andere? Het is beter om een vaste boekhouder te kiezen. Uw boekhouder is een belangrijk vertrouwenspersoon voor uw onderneming. Een vaste boekhouder zal uw onderneming door en door leren kennen en u daarom beter kunnen adviseren.

Maak duidelijke prijsafspraken
De boekhoudkosten kunnen per freelancer sterk verschillen; de een wil de volledige boekhouding uitbesteden, de ander maar bepaalde onderdelen en weer een ander wil alleen zo nu en dan advies. Ook de aard van uw onderneming kan van invloed zijn op de hoogte van de kosten. Maak vooraf duidelijke afspraken over wat u van uw boekhouder verwacht, wat uw boekhouder van u verwacht en wat de kosten zijn.

Wat kost een boekhouder voor freelancer?

De kosten van een boekhouder voor freelancer kunnen zoals hierboven vermeld sterk uiteenlopen. Het uurtarief ligt doorgaans tussen de € 50 en € 80 per uur, afhankelijk van opleiding, ervaring en uw wensen. Het is soms ook mogelijk om vaste prijsafspraken te maken, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Om een beter beeld te krijgen van de boekhoudkosten in uw situatie, kunt u hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van meerdere boekhouders voor freelancers in uw regio!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio