Kleine ondernemer boekhouder

Boekhouder voor kleine ondernemer

Het mooie aan ondernemer zijn, is dat u zelf uw carrière kunt vormgeven. U bent immers eigen baas. Wilt u veel werken en uitgroeien tot een groot bedrijf? Of houdt u uw bezigheden als zelfstandige liever klein? Wat voor ondernemer u ook bent of wilt worden, u krijgt altijd te maken met de boekhouding. Geen zin om daar uw schaarse tijd aan te besteden of vindt u de boekhouding maar lastig? Geen nood! Hier helpen we u graag bij het vinden van een boekhouder voor de kleine ondernemer.

Overzichtelijke administratie is een prioriteit

Als kleine ondernemer komt er toch nog heel wat kijken bij het bijhouden van een goede boekhouding. Elke ondernemer is verplicht om een overzichtelijke administratie bij te houden. Zorg ervoor dat dit op uw prioriteitenlijstje staat. Deze administratie dient namelijk als basis voor uw belastingaangiftes. Het is van groot belang dat uw administratie overzichtelijk is, zodat u op tijd uw belastingaangifte kunt doen. Houdt u zich niet aan de vastgestelde data, dan kunt u rekenen op boetes van de Belastingdienst en die zijn vaak niet mis.

Boekhoudsoftware ZZP

Verplichtingen kleine ondernemers

Ook voor kleine ondernemers heeft de Belastingdienst enkele verplichtingen opgesteld. U bent bijvoorbeeld verplicht om altijd een urenregistratie en eventuele rittenadministratie bij te houden. Ook dient u uw bankafschriften, facturen, kassabonnen en bonnen voor overige kosten gedurende een vastgesteld aantal jaren te bewaren. Op die manier is uw administratie altijd door de Belastingdienst te controleren. Een boekhouder voor de kleine ondernemer kan u perfect uit de doeken doen waar u allemaal op moet letten en wat u moet regelen. Óf u laat deze lastige taken gewoon aan deze professional over!

Hoe staat het met uw zaak?

Een boekhouder voor kleine ondernemer inschakelen is niet alleen gunstig vanwege alle bovenstaande verplichtingen. Het is ook belangrijk dat uzelf op elk moment een goed inzicht hebt in hoe het er met uw zaak voor staat. Een goed geordende administratie is daarvoor uw basis. U moet op elk moment uw inkomsten, uitgaven en nog niet betaalde facturen kunnen checken en kunnen bekijken of uw voldoende winst maakt. Uw boekhouder kan u helpen met het interpreteren van de cijfers en u advies geven over het eventueel bijsturen van uw bedrijfsvoering en bedrijfsstrategie.

Wat kost een boekhouder voor kleine ondernemers?

Er bestaan hiervoor geen standaardtarieven. Wat een boekhouder voor kleine ondernemers kost, hangt af van de soort onderneming die u runt en van uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld uw complete boekhouding uitbesteden of gaat het alleen om enkele kleine taken? Wilt u graag uitgebreide adviezen van uw boekhouder over uw bedrijfsvoering of kunt het alleen wel af? Het is daarom aan te raden om eerst diverse offertes op maat aan te vragen van diverse boekhouders in uw omgeving. U kunt dan eenvoudig de prijzen en de service vergelijken en een goed doordachte keuze maken.

Vind hier uw boekhouder!

Neem hier geheel gratis en vrijblijvend contact met ons op, dan zorgen we ervoor dat u spoedig offertes ontvangt van boekhouders voor kleine ondernemers in uw regio en die aan uw wensen kunnen voldoen. U bent gegarandeerd van betrouwbare en gecertificeerde professionals!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio