Boekhouder muzikanten

Boekhouder voor muzikanten gezocht?

Als muzikant houdt u zich liever bezig met de noten van uw muziekstukken, dan met de cijfers van uw boekhouding. Toch is het essentieel dat u als freelance muzikant uw boekhouding op orde heeft. Dat zorgt ervoor dat u nog lang kunt genieten van uw succesvolle carrière in datgene wat u het liefste doet: muziek maken! Klinkt een professionele en erkende boekhouder voor muzikanten vinden u als muziek in de oren? Lees dan hier snel verder.

Zelfstandige beroepsmuzikant worden

Beroepsmuzikant is een vak dat u prima kunt uitoefenen als zelfstandig ondernemer. Dat brengt veel voordelen met zich mee, zoals de vrijheid om zelf te bepalen welke opdrachten u wilt aannemen. Het geeft u ook de mogelijkheid om uw werk zo afwisselend mogelijk te maken, bijvoorbeeld eigen muziek componeren, zelf optredens geven en muziekles geven. Daarmee spreidt u bovendien het risico dat ondernemen met zich meebrengt. Vergeet niet dat u tussen deze werkzaamheden door, ook uw boekhouding in orde moet maken. Geen tijd? Geen zin? Te weinig expertise? Vind hier een boekhouder voor muzikanten om u uit de brand te helpen.

Boekhoudsoftware ZZP

Voorwaarden voor zelfstandige muzikanten

Hoewel een boekhouder voor muzikanten u kan helpen met uw boekhouding, blijft het belangrijk om als ondernemer wel iets van boekhouding af te weten. Om daadwerkelijk als zelfstandig ondernemer aangemerkt te worden en om te kunnen genieten van diverse fiscale voordelen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • 1225 uren maken
  U dient per jaar minimaal 1225 uur met uw onderneming bezig te zijn; repetities, componeren, klantenwerving, reistijd voor een optreden, optredens verzorgen, etc. Ook het doen van uw boekhouding telt mee.
 • Urenregistratie bijhouden
  U bent verplicht om een overzichtelijke urenregistratie bij te houden, die te controleren is door de Belastingdienst. Zorg voor een handig systeem om uw uren bij te houden, want schattingen achteraf worden niet aanvaard.
 • U werkt voor meerdere opdrachtgevers
  Om als zelfstandige muzikant aangemerkt te worden, mag u niet meer dan 80% van uw tijd voor één opdrachtgever werken. Zorg dat u minimaal 3 opdrachtgevers hebt.
 • Persoonlijk ondernemerschap en ondernemersrisico
  Het is noodzakelijk dat u zelf uw werk en ontwikkeling kunt sturen. U voert zelfstandig uw werkzaamheden uit, u bent verantwoordelijk voor uw eigen zelfstandige activiteiten en loopt ondernemersrisico.
 • Winst maken (vooruitzicht op winst)
  Als startende zelfstandige muzikant kan het soms even duren voordat u winst gaat maken. Het is echter wel essentieel dat er een goed vooruitzicht is op winst.

Werken met modelovereenkomsten

Wanneer u als freelance muzikant aan de slag gaat, krijgt u te maken met modelovereenkomsten. Tot voor kort werkten freelancers met zogenaamde VAR-verklaringen, die bewezen dat de freelancers daadwerkelijk zelfstandig waren en dat hun opdrachtgevers geen sociale premies en loonbelasting voor ze hoefden af te dragen. De VAR is ondertussen afgeschaft en nu dient u te werken met modelovereenkomsten. Ook deze nieuwe overeenkomsten hebben tot doel om te bewijzen dat er geen sprake is van een dienstbetrekking. Zorg dat u uw modelovereenkomsten in orde hebt. Een boekhouder voor muzikanten kan hiermee helpen.

Administratie, btw en inkomstenbelasting….

Zijn dit begrippen waarvan u als muzikant de kriebels krijgt? Dat kunnen we ons voorstellen; ieder zijn eigen vak. Helaas vormen ze toch een essentieel onderdeel van uw functie als ondernemer. Maar u hoeft het niet alleen te doen. Schakel de hulp in van een boekhouder voor muzikanten voor lastige taken en voor advies. U kunt ook uw volledige boekhouding uitbesteden. Bespreek eens de mogelijkheden met een professionele boekhouder. We brengen u hier graag in contact met de beste boekhouders in uw omgeving. Vraag hier direct gratis en vrijblijvend offertes aan!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

 • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
 • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
 • Direct inzicht in de kosten
 • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio