Boekhouder kleine zelfstandige

Boekhouder voor kleine zelfstandige gezocht?

Staat u in de startblokken om als kleine zelfstandige aan de slag te gaan? Dan is het voordat u zich helemaal op uw zelfstandige activiteit stort belangrijk om eens stil te staan bij uw boekhouding. Bent u in staat om zelf uw boekhouding op te zetten? Weet u waar u allemaal op moet letten? Of schakelt u toch beter een boekhouder voor kleine zelfstandige in?

Een boekhouder schept orde in de chaos

Startende kleine zelfstandigen onderschatten vaak hun administratie. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Totdat ze ineens worden overspoeld met termen als debetfacturen, creditfacturen, btw-aangiften, inkomstenbelasting, urenregistratie, fiscale aftrekposten en wat al niet meer! Wanneer u eenmaal weet wat alles betekent en hoe u uw administratie kunt organiseren, hoeft het niet moeilijk meer te zijn. Maar het kan wel verstandig zijn om als kleine zelfstandige een boekhouder in te schakelen om uw basisadministratie overzichtelijk op te zetten en u hierin wegwijs te maken.

Boekhoudsoftware ZZP

Boekhouder voor kleine zelfstandige

Als het eerste contact met een boekhouder voor kleine zelfstandige is gelegd, is het daarna ook een kleine stap om zo nu en dan wat extra advies in te winnen. Of om bijvoorbeeld een gedeelte van uw boekhouding uit handen te geven, zoals de aangiftes van uw omzet- en inkomstenbelasting. Het is om verschillende redenen belangrijk dat u uw administratie goed op orde hebt. Op de eerste plaats voor uzelf; het is verstandig om steeds een goed overzicht te hebben van uw inkomsten en uitgaven. Uw onderneming moet rendabel zijn, zodat u voldoende geld overhoudt om van te leven én om leuke dingen van te doen. Maar ook de Belastingdienst wil weten hoe het ervoor staat met uw onderneming!

Verplichtingen Belastingdienst

Ook de boekhouding van kleine zelfstandigen moet goed controleerbaar zijn voor de Belastingdienst. U bent verplicht om uw administratie zeven jaar te bewaren (bewaarplicht). De fiscus kan van u eisen dat u uw administratie tot zeven jaar terug laat inzien. Uw boekhouder voor kleine zelfstandige kan u helpen om hiervoor een goed systeem op te zetten. Zo moet u uitgeprinte digitale boekhoudgegevens eveneens digitaal bewaren. Alleen als u een hele kleine administratie hebt, die gemakkelijk te controleren is, mag u de gegevens alleen op papier bewaren.

Wist u ook dat u als kleine zelfstandige voor de Belastingdienst aan een urencriterium moet voldoen? U moet per kalenderjaar kunnen aantonen dat u 1225 uur aan uw zaak hebt gewerkt. Let op: zeker kleine zelfstandigen en parttime zzp’ers worden streng gecontroleerd. Zorg dus dat dit op orde is! Uw boekhouder ZZP kan u hierover adviseren, evenals over allerlei aantrekkelijke fiscale regelingen die er bestaan voor zelfstandigen. Bent hier wel goed van op de hoogte? Door u hierover goed te laten voorlichten door een boekhouder voor kleine zelfstandige, kunt u veel geld besparen.

Wel of niet mijn boekhouding uitbesteden?

Wel of niet mijn boekhouding uitbesteden? Wat kost een boekhouder voor kleine zelfstandigen? Dit zijn vragen waar veel startende ondernemers mee rondlopen. Een boekhouder inschakelen is inderdaad een extra kostenpost, maar uiteindelijk zult u er alleen maar profijt van hebben; meer tijd voor de kern van uw zaak en u loopt geen enkel fiscaal voordeel mis. Een ander voordeel is dat u door het advies en de hulp van uw boekhouder zelf ook steeds meer kennis en inzicht krijgt in boekhouden, zodat u na verloop van tijd uw boekhouder een hoop werk kunt besparen. Dat betekent minder kosten voor u!

Als boekhouden niet uw hobby is…

Als boekhouden niet uw hobby is, en dat zal voor het merendeel van de kleine zelfstandigen wel opgaan, dan is het deels of geheel uitbesteden van uw boekhouding beslist aan te raden. Door alles wat er op u af komt als starter, ziet u al snel belangrijke zaken over het hoofd. We helpen u hier op Boekhouder ZZP graag op weg bij het vinden van een geschikte boekhouder voor kleine zelfstandige!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio