Boekhouder bouwbedrijf ZZP

Ondernemen in de bouw: boekhouder voor bouwbedrijf

Binnen de bouwsector zien we steeds meer zzp’ers; vakmannen die als ondernemer aan de slag gaan in de bouw. Als vakman hoeft niemand u waarschijnlijk nog wat te leren en weet u zich probleemloos te redden. Maar hoe staat het ervoor met uw ondernemerskwaliteiten? Een goede vakman is goud waard, dat weet iedereen. Maar vergeet niet dat u als ondernemer er heel wat taken en verplichtingen bij krijgt. Een boekhouder voor uw bouwbedrijf inschakelen is dan geen slecht idee.

Wilt u zzp’er worden in de bouw?

Een vaste baan voor het leven is vandaag geen garantie meer. Het is sowieso niet altijd gemakkelijk om een leuke baan te vinden. Is zzp’er worden een oplossing? Voor vele vakmensen is dit de ideale manier om hun eigen werkgelegenheid te creëren. Misschien wordt u als vakman al vaak gevraagd voor klusjes in en rondom huis bij vrienden en familie. Daar ligt meteen al een markt voor u. En zo kan van het één het ander komen. Wilt u het serieus aanpakken, bedenk dan goed of het ondernemerschap iets voor u is.

Boekhoudsoftware ZZP

Wat komt er allemaal kijken bij een eigen bouwbedrijf?

U verheugt zich al op de mooie projecten die u graag aan zou willen nemen. Maar voor het zover is moet er van alles gebeuren. We zetten hier kort op een rij welke stappen u moet doorlopen om als zzp’er in de bouw aan de slag te kunnen:

Stel een ondernemingsplan op
Beschrijf hierin wat voor soort bedrijf u wilt oprichten en wat de missie van uw bedrijf is. Dit moet zo concreet mogelijk zijn. In deze fase gaat u ook de markt verkennen. Is er wel behoefte aan de diensten die u wilt gaan leveren? Wie hebben er behoefte aan en hoe gaat u deze doelgroep aanspreken? Denk ook na over de naam van uw onderneming.

Stel een financieel plan op
Hoeveel investeringen moet u doen voor het opstarten van uw bouwbedrijf? En hoe gaat u deze investeringen financieren? Een boekhouder voor bouwbedrijven kan u hierbij helpen, zodat u een goed doordacht financieel plan op papier krijgt.

Rechtsvorm kiezen
Denk ook na over wat de juiste rechtsvorm is voor u als zzp’er. Uw keuze heeft consequenties voor uw aansprakelijkheid en fiscale verplichtingen. Wilt u hier meer over weten, vraag dan advies aan uw boekhouder voor uw bouwbedrijf.

Regels en vergunningen bouwbedrijf
Welke regels gelden er voor bouwbedrijven? Bent u wel echt zzp’er in de bouw of is er misschien sprake van een verkapt dienstverband, bijvoorbeeld wanneer u klussen doet voor uw voormalige werkgever? Zorg dat uw zzp modelovereenkomst als vervanging van de VAR in orde is. Er worden door de belastingdienst en de gemeente ook eisen gesteld aan uw bedrijfsruimte? Misschien wilt u een bedrijf aan huis, maar mag dat wel in uw situatie? Wat zegt het bestemmingsplan van de gemeente hierover. Hebt u speciale vergunningen nodig? Zorg dat u hierover voldoende informatie inwint!

Administratie en belastingen
Zzp’er worden in de bouw betekent ook een administratie opzetten en voldoen aan de belastingplichten die hierbij horen. U kunt uw administratie uitbesteden aan een boekhouder voor bouwbedrijven. Deze professional kan uw administratieve taken, belastingaangiften, de facturering en banktransacties uit handen nemen. Een goede administratie is het fundament van uw bedrijf. Dus al voor u echt van start gaat, is het belangrijk hier voldoende aandacht aan te besteden.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
Om uw bedrijf officieel te maken dient u zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. U wordt dan ook meteen ingeschreven bij de Belastingdienst en u ontvangt een btw-nummer.

Maak werk van uw zaak!
U bent nu helemaal klaar om als zzp’er in de bouw aan de slag te gaan. Dat betekent klanten werven, opdrachten binnenhalen en de schouders eronder zetten!

Boekhouder voor bouwbedrijf nodig?

Komt u moeilijkheden tegen tijdens de opstart van uw bedrijf, de bedrijfsvoering of het bijhouden van uw administratie, dan kunt u altijd terugvallen op een boekhouder voor bouwbedrijven. Bij Boekhouder ZZP bent u aan het juiste adres om een geschikte boekhouder te vinden!

Vergelijk en bespaar

Gratis boekhouders vergelijken in uw regio?

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes binnen 24 uur in uw mailbox.
Vergelijk en bespaar

De voordelen van Boekhouder ZZP

  • Ervaren en erkende boekhouders in uw regio
  • Ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes
  • Direct inzicht in de kosten
  • Vergelijk en kies de beste boekhouder
Vergelijk boekhouders in uw regio